Rhubarb Cream Squares
Crust and Crumbs:
70 g butter, softened
1.5 dl flour
1 1/4 dl oats
3/4 dl light brown sugar
1/4 tsp cinnamon
one pinch of salt
Filling:
75 g cream cheese, softened
130 g sweetened condensed milk
1 tbsp lemon juice
1/4 tsp vanilla extract
0.5 tbsp cornstarch
2 dl rhubarb compote
Preheat oven to 175 degrees C. Line a 20 cm x. 18 cm baking pan with parchment paper.
In a bowl, mix the butter, flour, oats, sugar, cinnamon a pinch of salt until crumbs form. Set aside 1 dl. Press the remaining mixture into the prepared pan. Bake for 10 minutes, until golden. Set aside.
In a bowl, stir cream cheese, condensed milk, lemon juice, vanilla extract and cornstarch until smooth. Spread over the baked crust. Evenly distribute the rhubarb compote over the filling. Top with the remaining crumbs. Bake for 20-30 minutes, until golden. Let cool. Store in the frideg and serve straight from there.
Rabarber Krämrutor
Botten och Smulor:
70 g smör, mjukt
1,5 dl mjöl
1 1/4 dl havregryn
3/4 dl ljust farinsocker
1/4 tsk kanel
en nypa salt
Fyllning:
75 g färskost, mjuk
130 g sötad kondenserad mjölk
1 msk citronsaft
1/4 tsk vaniljextrakt
0,5 msk majsstärkelse
2 dl rabarberkompott
Värm ugnen till 175 grader C. Klä en 20 cm x. 18 cm bakform med bakplåtspapper.
I en skål, blanda smör, mjöl, havregryn, socker, kanel och salt tills det bildas smulor. Ställ 1 dl av blandningen åt sidan. Tryck ut den återstående blandningen i bakformen. Grädda i 10 minuter, tills de är gyllene. Ställ åt sidan.
I en skål, blanda färskost, kondenserad mjölk, citronsaft, vaniljextrakt och majsstärkelse tills det är slätt. Bred ut över den bakade botten. Fördela rabarberkompotten jämnt över fyllningen. Toppa med resterande smulor. Grädda i 20-30 minuter, tills de är gyllene. Låt svalna. Förvara i kylskåpet och servera dem kalla.
0 Comments