Espresso Chocolate Crumb Muffins
7 pcs
50 g butter
3/4 dl light brown sugar
1 egg
0.5 dl creme fraiche
1 tbsp espresso or strong coffee
0.5 tsp vanilla
1.5 dl flour
0.5 tsp baking powder
1 tsp espresso powder
one pinch of salt
0.5 dl dark chocolate chunks
Espresso Crumb:
15 g butter, soft
2 tbsp light brown sugar
2 tbsp flour
one pinch of salt
1 tsp espresso powder
In a large bowl, add flour, baking powder, and salt. Whisk the dry mixture until all the ingredients are incorporated.
In a bowl, mix butter and sugar. Then add the egg and stir well. Add the creme fraiche, espresso and vanilla. Lastly stir in flour, baking powder, espresso powder, salt and chocolate.
To make the crumbs, combine butter, sugar, flour, salt and espresso powder. Scoop the batter into muffin tins. Add streusel on top of each muffin. Bake at 200 °C for 5 minutes and then at 175 C for 10 more minutes. Remove the muffins from the oven and allow them to cool.
Espresso Choklad Smulmuffins
7 st
50 g smör
3/4 dl ljust farinsocker
1 ägg
0,5 dl creme fraiche
1 msk espresso eller starkt kaffe
0,5 tsk vanilj
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk espressopulver
en nypa salt
0,5 dl mörk chokladbitar
Espressosmul
15 g smör, mjukt
2 msk ljust farinsocker
2 msk mjöl
en nypa salt
1 tsk espressopulver
I en stor skål, tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Vispa den torra blandningen tills alla ingredienser är införlivade.
Blanda smör och socker i en skål. Tillsätt sedan ägget och rör om väl. Tillsätt creme fraiche, espresso och vanilj. Rör till sist ner mjöl, bakpulver, espressopulver, salt och choklad. För att göra smulet, kombinera smör, socker, mjöl, salt och espressopulver tills smulor bildas.. Häll smeten i muffinsformar. Lägg smulet ovanpå varje muffins.Grädda i 200 °C i 5 minuter och sedan i 175 C i ytterligare 10 minuter. Ta ut muffinsen från ugnen och låt dem svalna.
0 Comments