Vit Choklad & Macadamia Cookies
10 st
75 g smör
1 dl ljust farinsocker
1 msk (mörk) sirap
1 tsk vaniljextrakt
0.5 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
1/4 tsk bikarbonat
75 g vit choklad, hackad
50 g macadamianötter (rostade & saltade), hackade
Smält smöret och ställ åt sidan.
Blanda ihop socker, sirap, vanilj och ägg i en skål. Tillsätt det smälta smöret och blanda till en jämn smet. Ha sedan i vetemjöl, salt och bikarbonat och slutligen blanda i choklad och nötter. Låt smeten stå i kylskåpet i minst 30 minuter. Rulla degen till bollar eller använd en glasskopa för att fördela lika mycket deg till varje kaka. Lägg bollarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lämna mellanrum mellan dem då de flyter ut under gräddningen. Grädda i 175 C i ca. 10-12 minuter. Låt kakorna svalna.
White Chocolate & Macadamia Cookies
10 pcs
75 g butter
1 dl light brown sugar
1 tbsp (dark) syrup
1 tsp vanilla extract
0.5 eggs
1 3/4 dl wheat flour
1/4 tsp salt
1/4 tsp bicarbonate
75 g white chocolate, chopped
50 g macadamia nuts (roasted & salted), chopped
Melt the butter and set aside.
Mix together sugar, syrup, vanilla and egg in a bowl. Add the melted butter and mix to a smooth batter. Then add the wheat flour, salt and bicarbonate and finally mix in chocolate and nuts. Place the batter in the fridge for at least 30 minutes. Roll the dough into balls or use an ice cream scoop to distribute an equal amount of dough to each cookie. Place the balls on a baking sheet lined with parchment paper. Leave space between the cookies as they float out during baking. Bake at 175 C for approx. 10-12 minutes. Let the cookies cool.
0 Comments