Har du ätit Subways cookies? Min favorit har alltid varit den med vit choklad och macadamianötter. Så här är en version av dem. De är så goda och så där ljuvligt sega som jag gärna vill att cookies skall vara. Vilken är din favorit smaksättning på cookies? Ha en fin dag!

Have you eaten Subway's cookies? My favorite has always been the one with white chocolate and macadamia nuts. So here is one version of them. They are so good and so deliciously chewy like I like cookies to be. What is your favorite cookie flavoring? Have a nice day!


Vit Choklad & Macadamia Cookies 

10 st


75 g smör

1 dl ljust farinsocker

1 msk (mörk) sirap

1 tsk vaniljextrakt

0.5 ägg

1 3/4 dl vetemjöl

1/4 tsk salt

1/4 tsk bikarbonat

75 g vit choklad, hackad

50 g macadamianötter (rostade & saltade), hackade


Smält smöret och ställ åt sidan. 

Blanda ihop socker, sirap, vanilj och ägg i en skål. Tillsätt det smälta smöret och blanda till en jämn smet. Ha sedan i vetemjöl, salt och bikarbonat och slutligen blanda i choklad och nötter. Låt smeten stå i kylskåpet i minst 30 minuter. Rulla degen till bollar eller använd en glasskopa för att fördela lika mycket deg till varje kaka. Lägg bollarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lämna mellanrum mellan dem då de flyter ut under gräddningen. Grädda i 175 C i ca. 10-12 minuter. Låt kakorna svalna. 



White Chocolate & Macadamia Cookies

10 pcs


75 g butter

1 dl light brown sugar

1 tbsp (dark) syrup

1 tsp vanilla extract

0.5 eggs

1 3/4 dl wheat flour

1/4 tsp salt

1/4 tsp bicarbonate

75 g white chocolate, chopped

50 g macadamia nuts (roasted & salted), chopped


Melt the butter and set aside.

Mix together sugar, syrup, vanilla and egg in a bowl. Add the melted butter and mix to a smooth batter. Then add the wheat flour, salt and bicarbonate and finally mix in chocolate and nuts. Place the batter in the fridge for at least 30 minutes. Roll the dough into balls or use an ice cream scoop to distribute an equal amount of dough to each cookie. Place the balls on a baking sheet lined with parchment paper. Leave space between the cookies as they float out during baking. Bake at 175 C for approx. 10-12 minutes. Let the cookies cool.