Chocolate Muffins
8-10 pcs
40 g butter, soft
1 1/4 dl light brown sugar
1 egg
2 tbsp creme fraiche
0.5 tsp vanilla extract
1 dl all-purpose flour
0.5 dl cocoa powder
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
Frosting:
25 g butter
0.5 tbsp of strong coffee
1 tbsp cocoa powder
approx. 1.5 dl icing sugar
Preheat oven to 175 C. Grease and flour a small loaf pan.
In a bowl, stir together the butter and sugar. Add the egg and stir well. Then add creme fraiche and vanilla and stir. Lastly add flour, cocoa powder, baking powder and salt. Pour the batter into muffin cups. Bake the muffins for 12-15 minutes. Let them cool completely.
For the frosting melt the butter in a saucepan and add coffee and cocoa powder. Whisk in icing sugar a little at a time. You may need a little more or less icing sugar than 1.5 dl. Mix until you have a smooth glaze. Spread on the muffins.
Chokladmuffins
8-10 st
50 g smör, mjukt
1 1/4 dl ljust farinsocker
1 ägg
2 msk creme fraiche
0,5 tsk vaniljextrakt
1 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
0.5 tsk bakpulver
en nypa salt
Glasyr:
25 g smör
0,5 msk starkt kaffe
1 msk kakaopulver
ca. 1,5 dl florsocker
Värm ugnen till 175 C. Smörj och mjöla en liten brödform.
I en skål, rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt sedan creme fraiche och vanilj och rör om. Tillsätt sist mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt. Häll smeten i muffinsformar. Grädda muffinsen i 12-15 minuter. Låt svalna.
Smält smöret i en kastrull till frostingen och tillsätt kaffe och kakaopulver. Vispa i florsocker lite i taget. Du kan behöva lite mer eller mindre florsocker än 1,5 dl. Mixa tills du har en slät glasyr. Bred på muffinsen.
0 Comments