Här har vi en granola som är bra som bas och god som den är. Sedan kan man efter smak och tycke tillsätta nötter, frön, torkade bär, kokos... Enkelt och gott!

Here we have a granola that is good as a base and good as it is. And then, to taste, you can add nuts, seeds, dried berries, coconut... Simple and delicious!

Sea Salt Peanut Butter Granola

2 dl oats

2 tbsp salted peanut butter

2 tbsp agave syrup

one pinch of sea salt


Preheat the oven to165 degrees C. Line a baking tray with parchment paper. In a microwave safe dish melt the peanut butter and syrup together until smooth. Add oats and salt. Spread mixture on the baking tray. Bake in the oven for 15-20 minutes, stir the granola half way through, until granola is lightly browned. Remove from oven and let cool.



Havssalt Jordnötssmör Granola


2 dl havregryn

2 msk saltat jordnötssmör

2 msk agavesirap

en nypa havssalt


Värm ugnen till 165 grader C. Klä ett bakplåt med bakplåtspapper. Smält jordnötssmöret och sirapen i en kastrull eller i en mikrovågsugn tills det är jämnt. Tillsätt havregryn och salt. Lägg blandningen på bakplåten. Baka i ugnen i 15-20 minuter, rör om granola halvvägs tills granola fått lite färg. Ta ut den ur ugnen och låt svalna.