Kanelbullar, ett av det godaste balkverk som finns. Nygräddade bullar med ett glas kall mjölk eller rykande varm kaffe är oslagbart. Så otroligt gott! Denna gång bakade jag med sirap både i degen och fyllningen. Inget jag testat tidigare, men sett att många recept har det i ingredienslistan. Jag tycker att det blev gott och bullarna blev mycket saftiga. Men mina bullar brukar nog också vara saftiga utan sirap, så jag vet inte hur mycket sirapen gör dem saftigare. Men testa om du inte gjort det. Ha en fin dag!

Cinnamon buns, one of the tastiest buns out there. Freshly baked buns with a glass of cold milk or steaming hot coffee are unbeatable. So incredibly good! This time I baked with syrup in both the dough and the filling. Nothing I've tried before, but seen that many recipes have it in the ingredient list. I think it turned out well and the buns were very moist. My buns that I usually bake are moist without syrup, so I don't know how much the syrup makes them moister. But try it if you haven't. Have a nice day!



Saftiga Kanelbullar

20 st


8-10 dl vetemjöl

1 dl ljust farinsocker

1 påse torrjäst (11g)

1,5 tsk kardemumma

1 tsk salt

100 g smör, rumsvarmt

4 dl mjölk (43°C)

2 msk ljus sirap


Fyllning 

150 g smör

1 dl ljust farinsocker

1 msk ljus sirap

1 msk kanel

1 tsk maizena

  

Blanda vetemjöl (börja med mindre mängd mjöl), socker, jäst, kardemumma, salt och smör i en matberedare eller för hand till en smulig blandning. Tillsätt mjölken och sirapen och arbeta samman till en deg. Knåda degen för hand i ca 5 minuter. Låt jäsa i 60 minuter. Under tiden blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. 


Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Bred fyllningen på degen. Rulla ihop och skär skivor. Lägg bullarna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa i 40 minuter. Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda dem i 200 C grader mitt i ugnen, ca 15 minuter.



Moist Cinnamon Buns

20 pcs


8-10 dl wheat flour

1 dl light brown sugar

1 sachet of dry yeast (11g)

1.5 tsp cardamom

1 tsp salt

100 g butter, room temperature

4 dl milk (43°C)

2 tbsp light syrup


Filling

150 g butter

1 dl light brown sugar

1 tbsp light syrup

1 tbsp cinnamon

1 tsp cornstarch


Mix wheat flour (start with a smaller amount of flour), sugar, yeast, cardamom, salt and butter in a food processor or by hand to a crumbly mixture. Add the milk and syrup and work together to form a dough. Knead the dough by hand for about 5 minutes. Leave to rise for 60 minutes. Meanwhile, mix together all the ingredients for the filling.


Put the dough on a floured work surface and roll it out into a rectangle. Spread the filling on the dough. Roll up and cut into slices. Place the buns on a baking sheet lined with parchment paper. Leave to rise for 40 minutes. Brush the buns with egg and sprinkle on pearl sugar. Bake them at 200 C degrees in the middle of the oven, about 15 minutes.