Saftiga Kanelbullar
20 st
8-10 dl vetemjöl
1 dl ljust farinsocker
1 påse torrjäst (11g)
1,5 tsk kardemumma
1 tsk salt
100 g smör, rumsvarmt
4 dl mjölk (43°C)
2 msk ljus sirap
Fyllning
150 g smör
1 dl ljust farinsocker
1 msk ljus sirap
1 msk kanel
1 tsk maizena
Blanda vetemjöl (börja med mindre mängd mjöl), socker, jäst, kardemumma, salt och smör i en matberedare eller för hand till en smulig blandning. Tillsätt mjölken och sirapen och arbeta samman till en deg. Knåda degen för hand i ca 5 minuter. Låt jäsa i 60 minuter. Under tiden blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Bred fyllningen på degen. Rulla ihop och skär skivor. Lägg bullarna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa i 40 minuter. Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda dem i 200 C grader mitt i ugnen, ca 15 minuter.
Moist Cinnamon Buns
20 pcs
8-10 dl wheat flour
1 dl light brown sugar
1 sachet of dry yeast (11g)
1.5 tsp cardamom
1 tsp salt
100 g butter, room temperature
4 dl milk (43°C)
2 tbsp light syrup
Filling
150 g butter
1 dl light brown sugar
1 tbsp light syrup
1 tbsp cinnamon
1 tsp cornstarch
Mix wheat flour (start with a smaller amount of flour), sugar, yeast, cardamom, salt and butter in a food processor or by hand to a crumbly mixture. Add the milk and syrup and work together to form a dough. Knead the dough by hand for about 5 minutes. Leave to rise for 60 minutes. Meanwhile, mix together all the ingredients for the filling.
Put the dough on a floured work surface and roll it out into a rectangle. Spread the filling on the dough. Roll up and cut into slices. Place the buns on a baking sheet lined with parchment paper. Leave to rise for 40 minutes. Brush the buns with egg and sprinkle on pearl sugar. Bake them at 200 C degrees in the middle of the oven, about 15 minutes.
0 Comments