Detta är en maträtt som blev till då jag tog lite av vad som fanns hemma. Det blev gott och var enkelt att laga. Jag gillar att laga gratäng på buljong och färskost. Har du testat? Ha en fin dag! 

This is a dish that came about when I used a little of the things we had at home. It turned out delicious and was easy to prepare. I like to make gratin on broth and cream cheese. Have you tried? Have a nice day!


Vitlök-Ört Potatis Sojafärsgratäng


500 g potatis, skivad

200 g sojamaletkött

0.5 paprika, tärnad

10 cm zucchini, tärnad

2 dl buljong

150 g vitlök-örter färskost 

salt

svartpeppar

riven ost


Lägg den skivade potatisen, sojafärsen och grönsakerna i en ugnsäker form. Blanda buljong, färskost och kryddor i en skål och häll på potatisen. Toppa med riven ost. Grädda i 200 C i ca 40 minuter eller tills potatisen är mjuk. 



Garlic-Herb Potato Soy Mince Gratin


500 g potatoes, sliced

200 g soy mince meat

0.5 bell pepper, diced

10 cm zucchini, diced

2 dl broth

150 g garlic & herb cream cheese

salt

black pepper

grated cheese


Put the sliced potatoes, mince meat and veggies in an ovenproof dish. Mix broth, cream cheese and spices in a bowl and pour over the potatoes. Top with grated cheese. Bake at 200 C for about 40 minutes or until the potatoes are soft.