Krämig Hallonkaka
50 g smör
0,5 dl socker
0,5 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
fyllning:
2 dl hallon
1 tsk potatismjöl
1 dl kondenserad mjölk
2 msk creme fraiche
0,5 ägg
0,5 tsk vanilj
Blanda smör och socker fluffigt. Blanda i ägg. Tillsätt vetemjöl och bakpulver och blanda till en slät smet. Bred smeten i botten och upp på kanterna i en rund bakform (14 cm) klädd med bakplåtspapper. Lägg på hallonen. Blanda kondenserad mjölk med creme fraiche, ägg och vanilj. Häll på hallonen. Grädda kakan i 175 C i ca 35-40 minuter.
Creamy Raspberry Cake
50 g butter
0.5 dl sugar
0.5 egg
1 1/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
filling:
2 dl raspberries
1 dl condensed milk
2 tbsp creme fraiche
0.5 egg
0.5 tsp vanilla
Mix butter and sugar fluffy. Mix in the egg. Add wheat flour and baking powder and mix to a smooth batter. Spread the batter on the bottom and up on the edges in a round baking tin (14 cm) lined with parchment paper. Pour on the blueberries mixed with potato flour. Mix condensed milk with creme fraiche, egg and vanilla. Pour over the raspberries. Bake the cake at 175 C for about 35-40 minutes.
0 Comments