En krämigt god kaka med smak av hallon. Fyllningen består av kondenserad mjölk, creme fraiche och hallon. Du kan ta andra bär om du vill. Blåbär är också gott att använda. Ha en fin dag!

A creamy, delicious cake with raspberry flavor. The filling consists of condensed milk, creme fraiche and raspberries. You can use other berries if you want. Blueberries are also good to use. Have a nice day!


Krämig Hallonkaka


50 g smör

0,5 dl socker

0,5 ägg

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver


fyllning:

2 dl hallon

1 tsk potatismjöl

1 dl kondenserad mjölk

2 msk creme fraiche

0,5 ägg

0,5 tsk vanilj


Blanda smör och socker fluffigt. Blanda i ägg. Tillsätt vetemjöl och bakpulver och blanda till en slät smet. Bred smeten i botten och upp på kanterna i en rund bakform (14 cm) klädd med bakplåtspapper. Lägg på hallonen. Blanda kondenserad mjölk med creme fraiche, ägg och vanilj. Häll på hallonen. Grädda kakan i 175 C i ca 35-40 minuter. 



Creamy Raspberry Cake


50 g butter

0.5 dl sugar

0.5 egg

1 1/4 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder


filling:

2 dl raspberries 

1 dl condensed milk

2 tbsp creme fraiche

0.5 egg

0.5 tsp vanilla


Mix butter and sugar fluffy. Mix in the egg. Add wheat flour and baking powder and mix to a smooth batter. Spread the batter on the bottom and up on the edges in a round baking tin (14 cm) lined with parchment paper. Pour on the blueberries mixed with potato flour. Mix condensed milk with creme fraiche, egg and vanilla. Pour over the raspberries. Bake the cake at 175 C for about 35-40 minutes.