Som jag nämnt tidigare tycker jag om att ha småkex hemma, för det är gott att ha till kaffet. Dessa småkex innehåller mörk sirap och den ger kexen en kola-aktig smak. Dessutom toppade jag dem med hallon. Fräscht, sött och gott :)

As I have mentioned before, I like to have small cookies at home, because they are good to have with my coffee. These small cookies contain dark syrup and it gives the cookies a caramel-like taste. Also, I topped them with raspberries. Fresh, sweet and tasty :) 


Kex med Hallon

ca 20 st


100 g smör, mjukt

1 dl ljust farinsocker

1 msk sirap

2,5 dl mjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

hallon


Värm ugnen till 175 C. Blanda smör, socker och sirap. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt, blanda till en deg. Ställ degen i kylen i 30 minuter. Forma degen till bollar och lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Toppa med hallon. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna. 



Cookies with Raspberries

approx. 20 pcs


100 g butter, soft

1 dl light brown sugar

1 tbsp syrup

2.5 dl flour

0.5 tsp baking powder

a pinch of salt

raspberries


Heat the oven to 175 C. Mix butter, sugar and syrup. Add flour, baking powder and salt, stir to a dough. Put the dough in the fridge for 30 minutes. Shape the dough into balls and place them on a baking tray lined with baking paper. Top with raspberries. Bake in the oven for about 10 minutes. Let cool.