Två kakor i en :) Ett roligt experiment! Det blev en sockerkaka och en brownie. En lyckad kombination, de blev så goda ihop. Kakan har en mer kompakt textur, men den är väldigt saftig och god! Ha en fin dag!
Two cakes in one :) A fun experiment! It's a pound cake and a brownie. A successful combination, they were so good together. The cake has a more compact texture, but it is very moist and tasty! Have a nice day!
2 in 1 Cake - Brownie Pound Cake
Brownie Batter
50 g butter, soft
1 1/4 dl light brown sugar
1 large egg
0.5 tsp vanilla extract
0.5 dl all purpose flour
0.5 dl cocoa powder
one pinch of salt
Pound Cake Batter
50 g butter, soft
3/4 dl light brown sugar
1 tsp vanilla extract
1 small egg at room temperature
3/4 dl all purpose flour
one pinch of salt
1 tbsp quark
Preheat the oven to 175 C. Line a 15×15 cm square baking pan with parchment paper.
To make the brownie batter:
In a bowl stir the butter and sugar together. Add the egg and vanilla, stir well. Then add the flour, cocoa and salt, stir until smooth.
To make the pound cake batter:
In a bowl whisk together the butter, sugar and vanilla until light and fluffy, about 3 minutes. Add the egg and beat for another 3 minutes. Then add the flour, salt and quark, stir until smooth.
Pour half of the brownie batter into the prepared cake pan. Dollop pound cake batter onto the brownie batter. Swirl the pound cake batter with a knife. Spoon the remaining brownie batter over the pound cake batter and gently swirl them together with a knife. Bake for approx. 30 minutes, until the center has puffed. Allow to cool in the pan.
2 i 1 Kaka - Brownie Sockerkaka
Browniesmet:
50 g smör, mjukt
1 1/4 dl ljust farinsocker
1 stort ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
en nypa salt
Sockerkakssmet;
50 g smör, mjukt
3/4 dl ljust farinsocker
1 tsk vaniljextrakt
1 litet ägg
3/4 dl vetemjöl
en nypa salt
1 msk kvarg
Värm ugnen till 175 C. Klä en 15×15 cm fyrkantig bakform med bakplåtspapper.
Browniesmet:
I en skål blanda ihop smör och socker. Tillsätt ägget och vaniljen, rör om väl. Tillsätt sedan mjöl, kakao och salt, rör om tills det är slätt.
Sockerkakssmet:
Vispa ihop smör, socker och vanilj i en skål tills det blir ljust och fluffigt, ca 3 minuter. Tillsätt ägget och vispa i ytterligare 3 minuter. Tillsätt sedan mjöl, salt och kvarg, rör om tills det är slätt.
Häll hälften av browniesmeten i den förberedda bakformen. Lägg på sockerkakssmeten på browniesmeten. Virvla runt smeten med en kniv. Häll på den återstående browniesmeten över virvla försiktigt ihop dem med en kniv. Grädda i ca. 30 minuter, tills mitten har puffat upp. Låt svalna i bakformen.
0 Comments