För många år sedan gjorde jag ratatouille regelbundet, men nu har jag inte gjort det på länge. Jag köpte grönsaker på specialpris så då var det perfekt att göra en ratatouille. Fräscht och gott. Ät den gärna med ett gott bröd eller med halloumi. 

Many years ago I used to make ratatouille regularly, but now I haven't for a long time. I bought vegetables at a special price so it was perfect to make a ratatouille. Fresh and good. Eat it with good bread or with halloumi.


Ratatouille


olja

1 röd lök, hackad

1 vitlöksklyfta, fint hackad

1 aubergine

1 zucchini

1 röd paprika

2 burkar krossade tomater

blandade torkade örter

salt

svartpeppar

agavesirap


Värm olja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök. Skär grönsakerna i bitar och tillsätt dem i kastrullen tillsammans med de krossade tomaterna. Blanda och låt sjuda i 25 minuter. Rör om då och då. Krydda med örter, salt, peppar och agavesirap.



Ratatouille


oil

1 red onion, chopped

1 garlic clove, finely chopped

1 eggplant

1 zucchini

1 red bell pepper

2 cans cherry tomatoes

mixed dried herbs

salt

black pepper

agave syrup


Heat oil in a large saucepan and fry the onion and garlic. Cut the vegetables into pieces and add them to the saucepan. Allow to simmer for 20-30 minutes. Stir every now and then. Season with herbs, salt, pepper and agave syrup.