Citronkaka med Smultopping
50 g smör, mjukt
3/4 dl socker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 dl vaniljkvarg
0,5 citron, zest och saft
Smuldeg
25 g butter
0.5 dl light brown sugar
0.5 dl all-purpose flour
0.5 lemon, zest
Värm ugnen till 175 C grader. Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och bland väl. Blanda i de torra ingredienserna och sedan kvarg, citronzest och citronsaft. Häll smeten i en bakplåtsklädd bakform, ca 14 cm. För smultoppingen blanda alla ingredienser till en smulig blandning. Smula sedan den över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.
Lemon Cake with Crumbs
50 g butter, soft
3/4 dl sugar
1 egg
1.5 dl wheat flour
1 tsp vanilla sugar
1 tsp baking powder
a pinch of salt
0.5 dl vanilla quark
0.5 lemon, zest and juice
Crumb topping
25 g butter
0.5 dl light brown sugar
0.5 dl all-purpose flour
0.5 lemon, zest
Heat the oven to 175 C degrees. Mix butter and sugar. Add the egg and mix well. Mix in the dry ingredients and then the quark, lemon zest and lemon juice. Pour the batter into a baking tin lined with baking paper, approx. 14 cm. For the crumb topping, mix all the ingredients into a crumbly mixture. Then crumble it over the batter. Bake the cake in the middle of the oven for about 25 minutes. Let cool.
2 Comments
Den ser ljuvligt god ut!
ReplyDeleteTack :)
Delete