Tänk att något så enkelt kan vara så gott! Denna kanske inte ser mycket ut för världen men jag lovar den är så otroligt god. Mycket vaniljsmak och så saftig och krämig. Ät den som sådan eller servera bär till. Ha en fin dag!

Can you believe that something so simple can be so good! This may not look like much to the world, but I promise it is so incredibly good. Lots of vanilla flavor and so moist and creamy. Eat it as is or serve with berries. Have a nice day!



Soft Vanilla Cake


50 g butter, soft

20 g oil

3/4 dl light brown sugar

1 tsp pure vanilla extract

1 large egg

1 1/4 dl flour

3/4 tsp baking powder

60 g creme fraiche

one pinch of salt


Preheat the oven to 175 C. Line a square cake pan, 20 cm x 15 cm, with parchment paper.

Whisk together the butter, oil and sugar. Add the egg and vanilla and whisk very well. Sift in the flour, baking powder and then add the the creme fraiche and salt. Stir until it’s smooth. Pour the batter into the prepared pan. Sprinkle with an additional 1 tablespoon of light brown sugar. Bake for approx. 15 minutes.



Mjuk Vaniljkaka


50 g smör, mjukt

20 g olja

3/4 dl ljust farinsocker

1 tsk rent vaniljextrakt

1 stort ägg

1 1/4 dl mjöl

3/4 tsk bakpulver

60 g creme fraiche

en nypa salt


Värm ugnen till 175 C. Klä en fyrkantig kakform, 20 cm x 15 cm, med bakplåtspapper.

Vispa ihop smör, olja och socker. Tillsätt ägg och vanilj och vispa mycket väl. Sikta i mjöl, bakpulver och tillsätt sedan creme fraiche och salt. Rör om tills det är slätt. Häll smeten i den förberedda formen. Strö över ytterligare 1 matsked ljust farinsocker. Grädda i ca. 15 minuter.