Kex som är mjuka inuti och knapriga på ytan, är gott! Dessa är chokladkex med både mjölk- och vita chokladchips.

Cookies that are soft inside and crunchy on the surface are good! These are chocolate cookies with both milk and white chocolate chips.
 

Soft Chocolate Cookies

6 pcs


25 g butter, melted

0.5 dl light brown sugar

1 egg white

0.5 tsp vanilla extract

3/4 dl flour

0.5 dl cocoa powder

1/4 tsp baking powder

one pinch of salt

0.5 dl mini chocolate chips


In a bowl stir together butter and sugars. Then add the egg white and vanilla extract. Add the flour, cocoa powder, baking powder and salt. Mix everything until smooth. Finally mix in chocolate. With a ice cream scoop make 8 rounds and put them on a baking sheet lined with parchment paper. Bake at 175 C degrees for about 8-10 minutes or until the sides are slightly crispy. Let the cookies cool.



Mjuka Choklad Cookies

6 st


25 g smör, smält

0,5 dl ljust farinsocker

1 äggvita

0,5 tsk vaniljextrakt

3/4 dl mjöl

0,5 dl kakaopulver

1/4 tsk bakpulver

en nypa salt

0,5 dl mini chokladchips


Rör ihop smör och socker i en skål. Tillsätt sedan äggvitan och vaniljextraktet. Tillsätt mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt. Blanda allt tills det är slätt. Tills sist blanda i chokladen. Gör 6 högar med en glasskopa och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 175 grader i ca 8-10 minuter eller tills sidorna är lite krispiga. Låt dem svalna.