Rabarberpaj
300 g rabarber
1 dl socker
100 g smör
0,75 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn (eller mera mjöl)
1 tsk bakpulver
Lägg rabarber och socker i en kastrull och låt sjuda tills rabarbern är mjuk. Ställ åt sidan. Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och de torra ingredienserna. Tryck ut blandningen i en pajform (diameter 24 cm) eller mindre former. Fyll pajskalen med rabarberkompotten och grädda i 175 grader C i ca 20-25 minuter.
Rhubarb Pie
300 g rhubarb
1 dl sugar
100 g butter
0,75 dl sugar
1 egg
2 dl flour
1 dl oats (or more flour)
1 tsp baking powder
Place the rhubarb and sugar in a saucepan and let simmer until the rhubarb is soft. Put aside. Mix butter and sugar. Add the egg and the dry ingredients. Press the mixture into a pie tin (diameter 24 cm) or smaller tins. Fill the pie shell with the rhubarb compote and bake at 175 degrees C for about 20-25 minutes.
0 Comments