Det här är en paj som görs varje år. En av de enklaste men även en av de godaste som finns. Min mamma bakade alltid denna när jag var barn och den är fortfarande min favorit. Servera gärna vaniljglass till. Ha en fin dag!

This is a pie that is made every year. One of the simplest but also one of the tastiest available. My mom always baked this when I was a kid and it's still my favorite. Serve with vanilla ice cream. Have a nice day!


Rabarberpaj


300 g rabarber

1 dl socker


100 g smör

0,75 dl socker

1 ägg

2 dl vetemjöl

1 dl havregryn (eller mera mjöl)

1 tsk bakpulver


Lägg rabarber och socker i en kastrull och låt sjuda tills rabarbern är mjuk. Ställ åt sidan. Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och de torra ingredienserna. Tryck ut blandningen i en pajform (diameter 24 cm) eller mindre former. Fyll pajskalen med rabarberkompotten och grädda i 175 grader C i ca 20-25 minuter.



Rhubarb Pie


300 g rhubarb

1 dl sugar


100 g butter

0,75 dl sugar

1 egg

2 dl flour

1 dl oats (or more flour)

1 tsp baking powder


Place the rhubarb and sugar in a saucepan and let simmer until the rhubarb is soft. Put aside. Mix butter and sugar. Add the egg and the dry ingredients. Press the mixture into a pie tin (diameter 24 cm) or smaller tins. Fill the pie shell with the rhubarb compote and bake at 175 degrees C for about 20-25 minutes.