En krämigt len curd gjord på rabarber. Så god att ha i bakverk eller till plättar, glass, gröt...Tycker du om rabarber och vad gör du helst med den? Ha en fin dag.

A creamy smooth curd made with rhubarb. So good to have in baked goods or with pancakes, ice cream, porridge... Do you like rhubarb and what do you prefer to do with it? Have a nice day.


Rabarbercurd


500 g rabarber

2 dl strösocker

1 ägg

50 g smör


Skölj rabarbern och skär den i bitar. Lägg dem i en kastrull med socker och lår sjuda tills rabarbern är mjuk. Rör om då och då. Mixa kurden slät med en stavmixer. Låt svalna något. Ställ kastrullen tillbaka på plattan på låg värme. Rör i ägget och blanda medan bladningen tjocknar. Blanda sedan i smöret. Häll upp i steriliserade burkar. Förvara i kylen. 



Rhubarb Curd


500 g rhubarb

2 dl caster sugar

1 egg

50 g butter


Rinse the rhubarb and cut it into pieces. Put them in a saucepan with sugar and simmer until the rhubarb is soft. Stir every now and then. Blend the curd until smooth with an immersion blender. Let cool slightly. Place the saucepan back on the hob over low heat. Stir in the egg and mix while the batter thickens. Then mix in the butter. Pour into sterilized jars. Store in the fridge.