Rabarbercurd
500 g rabarber
2 dl strösocker
1 ägg
50 g smör
Skölj rabarbern och skär den i bitar. Lägg dem i en kastrull med socker och lår sjuda tills rabarbern är mjuk. Rör om då och då. Mixa kurden slät med en stavmixer. Låt svalna något. Ställ kastrullen tillbaka på plattan på låg värme. Rör i ägget och blanda medan bladningen tjocknar. Blanda sedan i smöret. Häll upp i steriliserade burkar. Förvara i kylen.
Rhubarb Curd
500 g rhubarb
2 dl caster sugar
1 egg
50 g butter
Rinse the rhubarb and cut it into pieces. Put them in a saucepan with sugar and simmer until the rhubarb is soft. Stir every now and then. Blend the curd until smooth with an immersion blender. Let cool slightly. Place the saucepan back on the hob over low heat. Stir in the egg and mix while the batter thickens. Then mix in the butter. Pour into sterilized jars. Store in the fridge.
2 Comments
Mums! Jag gjorde en rabarberkaka i helgen.
ReplyDeleteTack! Åh, så gott!
Delete