Kardemumma och rabarber är en god smakkombo och dessa små kakor har också mandelmassa i smeten. Kakan känns lite lyxigare och smakar så gott. Om man vill kan man baka en stor kaka, men jag tycker det är trevligt med fyra mindre. Ha en fin dag!

Cardamom and rhubarb are a good flavor combo and these little cakes also have almond paste in the batter. The cake feels a little more luxurious and tastes so good. If you want, you can bake one large cake, but I think it's nice with four smaller ones. Have a nice day!


Rhubarb Curd & Cardamom Cakes

4 small ones


50 g butter, melted

1 dl light brown sugar

30 g almond paste, grated

1 small egg

1.5 dl wheat flour

1 tsp baking powder

1 tsp cardamom

0.5 dl milk


rhubarb curd


Mix butter and sugar. Add the egg and almond paste, mix well. Mix in flour, baking powder, cardamom and milk to a smooth batter. Pour the batter into small silicone molds (7 cm) and make an indentation in each and add a dollop of rhubarb curd. Cover with some of the batter. Bake at 175 C for about 15 minutes.



Rabarbercurd & Kardemummakakor

4 små


50 g smör, smält

1 dl ljust farinsocker

30 g mandelmassa, riven

1 litet ägg

1,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk kardemumma

0.5 dl mjölk


rabarbercurd


Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och mandelmassan, blanda väl. Blanda i mjöl, bakpulver, kardemumma och mjölk till en slät smet. Häll smeten i små silikonformar (7 cm ) och gör en fördjupning i varje och lägg i en klick rabarbercurd. Täck med lite av smeten. Grädda i 175 C i ca 15 minuter.