Rabarber gör mig lycklig :) Finns det något fräschare eller godare att bjuda på till vårfikat? Jag använde en rabarberkompott, men sylt funkar också eller bitar av rabarber. Denna paj är krämigt god och jag förvarar den i kylen och är god att äta både kylskåpskall eller rumstemperarad.
Rhubarb makes me happy :) Is there anything fresher or tastier to serve with your coffee this spring? I used a rhubarb compote, but jam also works or chunks of rhubarb. This pie is creamy good and I keep it in the fridge and it's delicious eaten both refrigerated cold or at room temperature.
Krämig Rabarberpaj
60 g smör, rumstempererat
0.5 dl ljust farinsocker
0,5 tsk vaniljextrakt
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Fyllning
1 dl kondenserad mjölk
2 msk creme fraiche
0,5 ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
rabarberkompott / sylt
Blanda smör, socker och vanilj. Tillsätt mjöl och bakpulver och rör till en deg. Tryck ut drygt hälften av degen i två små springformar. Rör ihop kondenserad mjölk med creme fraiche, ägg och vanilj till fyllningen. Häll på fyllningen och lägg i klickar av rabarberkompott/sylt. Strö på resterande deg Grädda pajerna i 175 C i ca 25 minuter. Låt svalna helt.
Creamy Rhubarb Pie
60 g butter, room temperature
0.5 dl light brown sugar
0.5 tsp vanilla extract
1 1/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
Filling
1 dl condensed milk
2 tbsp creme fraiche
0.5 egg
0.5 tsp vanilla extract
rhubarb compote / jam
Mix butter, sugar and vanilla. Add the flour and baking powder and stir into a dough. Press slightly more than half of the dough into two small springform pans. For the filling stir together the condensed milk with creme fraiche, egg and vanilla. Pour on the filling and add dollops of rhubarb compote/jam. Sprinkle on remaining dough Bake the pies at 175 C for about 25 minutes. Let cool completely.
0 Comments