Är man sugen på kanelbullar men har inte den tid det tar att baka dem, kan man faktiskt baka en sockerkaka med smak av kanel och kardemumma. Ja, inte riktigt samma bakverk, men smakerna är där :) Ha en bra dag allesammans. 

If you fancy cinnamon buns but don't have the time it takes to bake them, you can actually bake a cinnamon and cardamom flavored bundt cake. Yes, not quite the same pastry, but the flavors are there :) Have a great day everyone.


Cinnamon Bun Bundt Cake


50 g butter, softened

1 1/4 dl light brown sugar

1 large egg

50 g Greek yogurt

1 3/4 dl all purpose flour

0.5 tsp baking powder

salt


filling and topping:

0.5 dl light brown sugar

1 tsp cinnamon

0.5 tsk cardamom


Preheat oven to 175 degrees C. Grease and flour a small bundt pan. 

Stir together butter and sugar until fluffy. Add the egg and mix well.  Add the dry ingredients and stir until smooth. The batter will be thick. Scoop half of the batter into the baking pan. Top with 2/3 of the filling. Then add the remaining batter and filling. Bake for 25-30 minutes. Let cool completely. 



Kanelbulle-Sockerkaka


50 g smör, mjukt

1 1/4 dl strösocker

1 stort ägg

50 g grekisk yoghurt

1 3/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

salt


fyllning och topping:

0,5 dl ljust farinsocker

1 tsk kanel

0,5 tsk kardemumma


Värm ugnen till 175 grader C. Smörj och mjöla en liten bakform. Rör ihop smör och socker tills det blir fluffigt. Tillsätt ägget och blanda väl. Tillsätt de torra ingredienserna och rör tills det är slätt. Smeten blir tjock. Häll hälften av smeten i bakformen. Toppa med 2/3 av fyllningen. Häll på resterande smet och topping. Grädda i ca. 20-25 minuter. Låt svalna helt i formen.