Nötter i bakverk är något jag kommit att uppskatta mera i vuxen ålder. Det är trevligt med det knapriga, men nötter ger också en god smak. Pekannötter är så goda tillsammans med kaffe och blir perfekta i dessa choklad-espressomuffins. 

Nuts in baked goods are something I have come to appreciate more as an adult. It's nice with the crunch, but nuts add a nice flavor too. Pecans are so good with coffee and are perfect in these chocolate espresso muffins.


Chocolate Espresso Pecan Muffins

8 pcs


55 g butter, soft

1 1/4 dl light brown sugar

1 large egg

0.5 tsp vanilla extract

1 3/4 dl flour

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt

0.5 dl cream fraiche

30 ml very strong espresso or brewed coffee

0.5 dl chopped chocolate

0.5 dl chopped pecans


Preheat the oven to 175°C.

In a bowl stir together the butter and sugar on. Add the egg and vanilla, stir until combined. Then add the flour, baking powder, salt, creme fraiche and coffee. Lastly stir in the chocolate and pecans. Fill muffin cups with the batter and bake for 10-12 minutes. 



Choklad Espresso Pekan Muffins

8 st


55 g smör, mjukt

1 1/4 dl ljust farinsocker

1 stort ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

1 3/4 dl mjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

0,5 dl cream fraiche

30 ml stark espresso eller bryggkaffe

0,5 dl hackad choklad

0,5 dl hackade pekannötter


Värm ugnen till 175°C.

Rör ihop smör och socker i en skål. Tillsätt ägget och vaniljen, rör om tills det blandas. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, salt, creme fraiche och kaffe. Rör till sist i chokladen och pekannötterna. Fyll muffinsformarna med smeten och grädda i 10-12 minuter.