Det här är en sås / sylt som är god att ha på gröten, till yoghurt, till plättar eller varför inte som fyllning i tårtor. Ta mer socker om du vill ha en sötare sylt. Gott och enkelt!

This is a sauce / jam that is good to have on porridge, on yoghurt, with pancakes or why not as a filling in cakes. Use more sugar if you want a sweeter jam. Good and easy!


Jordgubbssås / Sylt


3 dl jordgubbar, skivade

2 msk socker

1 tsk majsstärkelse, löst i 1 msk vatten


I en kastrull, lägg jordgubbar, socker och löst majsstärkelse. Rör om och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda i 5-8 minuter eller bara tills det tjocknat till en syltliknande konsistens.



Strawberry Sauce / Jam


3 dl strawberries, sliced

2 tbsp sugar

1 tsp cornstarch, dissolved in 1 tbsp water


In a saucepan, put strawberries, sugar and dissolved cornstarch. Stir to combine and bring to a boil. Then reduce the heat and let simmer for 5-8 minutes or just until thickened to a jam-like consistency.