Soft Rum Cake
70 g butter, softened
1.5 dl granulated sugar
75 g creme fraiche
1 large egg
0.5 tsp vanilla extract
1 1/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
1 tsp rum extract
Preheat the oven to 175 C degrees. Line a baking pan, 20 cm x 18 cm, with parchment paper.
Stir together the butter and sugar until well combined. Add the creme fraiche and stir until light and fluffy. Mix in the egg and the vanilla. Add the flour and baking powder, and mix until the mixture is just combined. Pour the batter into the baking pan and bake for 15-20 minutes. Let the cake cool. Decorate with e.g glaze.
Mjuk Romkaka
70 g smör, mjukt
1,5 dl socker
75 g creme fraiche
1 stort ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
1 tsk romextrakt
Värm ugnen till 175 C grader. Klä en ugnsform, 20 cm x 18 cm, med bakplåtspapper.
Rör ihop smör och socker tills det är väl blandat. Tillsätt creme fraiche och rör tills det blir ljust och pösigt. Blanda i ägget och vaniljen. Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda tills blandningen precis är blandad. Häll smeten i bakformen och grädda i 15-20 minuter. Låt kakan svalna. Dekorera med t.ex glasyr.
0 Comments