Salted Caramel Pretzel Brownies
Pretzel Crust:
1 1/4 dl crumbed pretzels
30 g butter, melted
0.5 tbsp light brown sugar
Brownie:
65 g butter
1 1/4 dl light brown sugar
1 egg
0.5 tsp vanilla essence
3/4 dl cocoa
0.5 dl flour
one pinch of salt
1/4 tsp baking powder
Topping:
thick caramel sauce
flake salt
pretzel crumbs
Pretzel Crust
Preheat the oven to 175°C and line a 20 x 10 cm baking pan with parchment paper.
Mix the pretzels in a food processor. Add the melted butter and sugar. Press the mixture into an even layer in the lined pan. Bake for 5-7 minutes.
Brownie
Stir together the butter and the sugar. Add the egg and vanilla, stir. Then add the cocoa powder, flour, baking powder and salt. Spread the batter evenly over the crust in the baking pan. Bake for approx. 15-20 minutes, or until a skewer inserted into the middle comes out slightly moist with batter. Let cool. Pour caramel sauce over the brownie, spreading out to make an even layer. Top with flake salt and pretzel crumbs.
Saltkola Pretzel Brownies
Pretzelbotten:
1 1/4 dl smulade pretzel
30 g smör, smält
0,5 msk ljust farinsocker
Brownie:
65 g smör
1 1/4 dl ljust farinsocker
1 ägg
0,5 tsk vaniljessens
3/4 dl kakao
0,5 dl mjöl
en nypa salt
1/4 tsk bakpulver
Garnering:
tjock kolasås
flingsalt
Pretzel, smulor
Pretzelbotten:
Värm ugnen till 175°C och klä en 20 x 10 cm lång långpanna med bakplåtspapper.
Mixa pretzel i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och sockret. Tryck ut blandningen till ett jämnt lager i den klädda pannan. Grädda i 5-7 minuter.
Brownie:
Rör ihop smöret och sockret. Tillsätt ägget och vaniljen, rör om. Tillsätt sedan kakaopulver, mjöl, bakpulver och salt. Fördela smeten jämnt över botten i bakformen. Grädda i ca. 15-20 minuter. Låt svalna. Häll kolasås över brownien, bred ut så att det blir ett jämnt lager. Toppa med flingsalt och pretzelsmulor.
0 Comments