Ricotta Gnocchi
300 g ricotta, avrunnen
1 ägg
en nypa mald muskotnöt
2 dl '00 durumvetemjöl
2 dl parmesan, finriven
Blanda ner ett lätt uppvispat ägg, muskotnöt, mjöl och riven parmesan i ricottan. Knåda inte degen för mycket, det räcker med att blanda ingredienserna. Degen ska vara mjuk.
Dela degen i två delar och rulla dem till ca 2 cm tjocka rullar på mjölat underlag. Skär rullarna i bitar på ca 1 cm. Med en gaffel kan man trycka ränder i dem, men detta behövs inte göras. Koka gnocchin i saltat och försiktigt kokande vatten i 3-4 minuter tills de är kokta och stiger till ytan. Blanda gnocchin i t.ex. tomatsås och servera genast.
Ricotta Gnocchi
300 g ricotta, drained
1 egg
a pinch of ground nutmeg
2 dl '00 durum wheat flour
2 dl parmesan, finely grated
Mix a lightly beaten egg, nutmeg, flour and grated Parmesan into the ricotta. Do not knead the dough too much, it is enough to just mix the ingredients. The dough should be soft.
Divide the dough into two parts and roll them into approx. 2 cm thick rolls on a floured surface. Cut the rolls into pieces of about 1 cm. With a fork you can press stripes into them, but this is not necessary. Cook the gnocchi in salted and gently boiling water for 3-4 minutes until they are cooked and rise to the surface. Mix the gnocchi in e.g. tomato sauce and serve immediately.
0 Comments