En gryta med röda linser och värmande kryddor. Enkel och snabblagad. Man kan äta den som den är med lite bröd eller servera med ris. Ha en fin dag!

A stew with red lentils and warming spices. Simple and quick to prepare. You can eat it as it is with some bread or serve it with rice. Have a nice day!


Red Lentil Stew


oil

1 red onion, peeled and diced

1 garlic clove, minced

0.5 tsp ginger powder

0.5 tsp curry powder

1/4 tsp turmeric powder

salt to taste

2 dl red lentils, rinsed

1 can diced tomatoes

2 dl water

3 frozen spinach cubes

1 dl cream


In a saucepan, fry the onion and garlic in oil until softened. Add the ginger, curry, turmeric and salt. Cook for 1 minute, and then add the lentils, tomatoes, water and spinach. Cook, stirring often, for about 20 minutes, or until the lentils are fully cooked. Add the cream. Serve just as is with some bread or with rice.  


Röd Linsgryta


olja

1 rödlök, skalad och tärnad

1 vitlöksklyfta, finhackad

0,5 tsk ingefärapulver

0,5 tsk currypulver

1/4 tsk gurkmejapulver

salt efter smak

2 dl röda linser, sköljda

1 burk tärnade tomater

2 dl vatten

3 frysta spenatkuber

1 dl grädde


Fräs löken och vitlöken i olja i en kastrull tills den mjuknat. Tillsätt ingefära, curry, gurkmeja och salt. Koka i 1 minut och tillsätt sedan linser, tomater, vatten och spenatkuber. Koka, rör om ofta, i cirka 20 minuter, eller tills linserna är helt mjuka. Blanda i grädde. Servera precis som den är med lite bröd eller med ris.