No-Bake Caramel Squares
Base:
1 dl oatmeal
1 tsp cacao powder
1 tbsp coconut oil
1 tbsp agave syrup
1/4 tsp pure vanilla extract
Caramel Layer:
1 dl dates
0.5 dl almonds
1/4 tsp pure vanilla extract
flake salt, optional
Chocolate Layer:
1 tbsp coconut oil
1 tbsp cocoa powder
1-2 tsp agave syrup
Soak the dates and almonds in boiling water for 20 minutes. Drain and add the vanilla. Mix until smooth in a food processor / hand held blender.
Stir together all the ingredients for the base and evenly press the mixture into the base of a pan lined with parchment paper, approx. 10 cm x 15 cm. Spread the caramel on top of the base and place in the fridge for 30 minutes until set.
Melt coconut oil and then add cocoa and agave syrup. Stir until smooth. Pour over the top of the caramel and refrigerate again until set.
Kolarutor, utan-ugn
Bas:
1 dl havregryn
1 tsk kakaopulver
1 msk kokosolja
1 msk agavesirap
1/4 tsk vaniljextrakt
Karamelllager:
1 dl dadlar
0,5 dl mandlar
1/4 tsk vaniljextrakt
flingsalt, valfritt
Chokladlager:
1 msk kokosolja
1 msk kakaopulver
1-2 tsk agavesirap
Blötlägg dadlarna och mandeln i kokande vatten i 20 minuter. Låt rinna av och tillsätt vaniljen. Mixa tills det är slätt i en matberedare/stavmixer.
Rör ihop alla ingredienser till botten och tryck ut blandningen jämnt i botten av en bakplåtspappersklädd form, ca. 10 cm x 15 cm. Bred ut karamellen ovanpå bottnen och ställ i kylen i 30 minuter tills den stelnat.
Smält kokosolja och tillsätt sedan kakao och agavesirap. Rör om tills det är slätt. Häll över toppen av karamellen och kyl igen tills den stelnat.
2 Comments
De ser väldigt smaskiga ut. Ha en fin vecka!
ReplyDeleteTack vännen och detsamma till dig!
Delete