Kex med fräsch smak av syrlig citron och krämig söt vit choklad. Så goda och de får lite mera tuggmotstånd pga. havregrynen. Passande att ta med på vårpicknickarna :) Ha en bra dag!

Cookies with a fresh taste of tart lemon and creamy sweet white chocolate. So good and they get a little more chewing resistance because of the oatmeal. These cookies are great to take on spring picnics :) Have a good day!

Lemon White Chocolate Oatmeal Cookies

10 pcs


70 g butter

1 dl light brown sugar

0.5 tsp lemon extract

0.5 lemon, zest

1 dl flour

1 dl oats

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt

0.5 dl white chocolate, chopped


Preheat oven to 175 C degrees. Stir together the butter and sugar until creamy and light. Add the lemon extract and lemon zest and stir until blended. Then add the flour, oats, baking powder and salt. Add the chocolate and stir until blended. Roll the dough into 10 balls. Place the cookies, 2 cm apart on the baking sheet. Flatten them slightly. Bake until the tops are just golden, about 10-12 minutes. Let the cookies cool. 



Citron Vit Choklad Havregrynskex

10 st


70 g smör

1 dl ljust farinsocker

0,5 tsk citronextrakt

0,5 citron, skal

1 dl vetemjöl

1 dl havregryn

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

0,5 dl vit choklad, hackad


Värm ugnen till 175 C grader. Rör ihop smör och socker tills det blir krämigt och ljust. Tillsätt citronextraktet och citronskalet och rör om tills det blandas. Tillsätt sedan mjöl, havregryn, bakpulver och salt. Tillsätt chokladen och rör om tills det är blandat. Rulla degen till 10 bollar. Lägg dem med 2 cm mellanrum på plåten. Platta till dem något. Grädda tills topparna är precis gyllene, ca 10-12 minuter. Låt svalna.