Lemon White Chocolate & Blueberry Jam Muffins
8 pcs
65 g butter, softened
1 1/4 dl light brown sugar
0.5 dl quark
1 large egg
0.5 lemon, zest
0.5 tsp lemon extract
0.5 tsp vanilla extract
1 1/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
white chocolate, chopped
blueberry jam
Preheat the oven to 175 C degrees.
Stir together the butter and sugar until well combined. Add the quark and stir until light and fluffy. Mix in the egg, the lemon extract, vanilla extract and lemon zest. Add the flour and baking powder, and mix until the mixture is just combined. Stir in the chocolate. Spoon the batter into 8 muffin cups and top with blueberry jam. Bake for approx. 15 minutes.
Citron Vit Choklad & Blåbärssyltmuffins
8 st
65 g smör, mjukt
1 1/4 dl ljust farinsocker
0,5 dl kvarg
1 stort ägg
0,5 citron, skal
0,5 tsk citronextrakt
0,5 tsk vaniljextrakt
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
vit choklad, hackad
blåbärssylt
Värm ugnen till 175 C grader.
Rör ihop smör och socker tills det är väl blandat. Tillsätt kvarg och rör om tills det blir ljust och fluffigt. Blanda i ägget, citronextraktet, vaniljextraktet och citronskalet. Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda tills blandningen precis är blandad. Rör ner chokladen. Häll upp smeten i 8 muffinsformar och toppa med blåbärssylt. Grädda i ca. 15 minuter.
0 Comments