Fyllda Citronkex
6-7 st fyllda
65 g smör
2 msk socker
0,5 ägg
0,5 citron, skal
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk vaniljsocker
1/4 tsk bakpulver
Fyllning:
citroncurd
Blanda smör och socker fluffigt. Blanda i ägg och sedan resterande ingredienser. Platta degen til 1 cm tjocklek och plasta in. Ställ i kylen i 1 timme. Kavla degen till 3-5 mm på mjölat bord. Använd ett runt kakmått eller ett glas för att stansa ut kakor. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 C i ca 6−8 minuter. Låt svalna.
Bred ett tunt lager citroncurd på hälften av kexen och lägg på resterande kex som lock. Dekorera med florsocker.
Filled Lemon Biscuits
6-7 pcs filled
65 g of butter
2 tablespoons of sugar
0.5 eggs
0.5 lemon, zest
1.5 dl wheat flour
0.5 tsp vanilla sugar
1/4 teaspoon baking powder
Filling:
lemon curd
Mix butter and sugar fluffy. Mix in egg and then remaining ingredients. Flatten the dough to 1 cm thickness and wrap in plastic. Place in the fridge for 1 hour. Roll out the dough to 3-5 mm on a floured table. Use a round cookie cutter or a glass to cut out cookies. Place them on a tray lined with baking paper. Bake at 175 C for about 6−8 minutes. Let cool.
Spread a thin layer of lemon curd on half of the biscuits and place the remaining biscuits as a lid. Decorate with icing sugar.
0 Comments