Jag gillar kex eller bakverk med citronsmak. Det är fräscht och vanligen inte så översött. Dessa kex är inte så söta och blir så goda tillsammans med fyllningen, som är citroncurd. Vill man inte fylla dem så funkar det att äta dem som de är. eller så kan man fylla dem med något annat, som t.ex smält choklad, nutella...

I like lemon flavored biscuits or pastries. It's fresh and usually not too sweet. These biscuits are not too sweet and are so good together with the filling, which is lemon curd. If you don't want to fill them, it's fine to eat them as they are. or you can fill them with something else, such as melted chocolate, nutella...



Fyllda Citronkex

6-7 st fyllda


65 g smör

2 msk socker

0,5 ägg

0,5 citron, skal

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk vaniljsocker

1/4 tsk bakpulver


Fyllning:

citroncurd


Blanda smör och socker fluffigt. Blanda i ägg och sedan resterande ingredienser. Platta degen til 1 cm tjocklek och plasta in. Ställ i kylen i 1 timme. Kavla degen till 3-5 mm på mjölat bord. Använd ett runt kakmått eller ett glas för att stansa ut kakor. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.  Grädda i 175 C i ca 6−8 minuter. Låt svalna.

Bred ett tunt lager citroncurd på hälften av kexen och lägg på resterande kex som lock. Dekorera med florsocker. 



Filled Lemon Biscuits

6-7 pcs filled


65 g of butter

2 tablespoons of sugar

0.5 eggs

0.5 lemon, zest

1.5 dl wheat flour

0.5 tsp vanilla sugar

1/4 teaspoon baking powder


Filling:

lemon curd


Mix butter and sugar fluffy. Mix in egg and then remaining ingredients. Flatten the dough to 1 cm thickness and wrap in plastic. Place in the fridge for 1 hour. Roll out the dough to 3-5 mm on a floured table. Use a round cookie cutter or a glass to cut out cookies. Place them on a tray lined with baking paper. Bake at 175 C for about 6−8 minutes. Let cool.

Spread a thin layer of lemon curd on half of the biscuits and place the remaining biscuits as a lid. Decorate with icing sugar.