Earl Grey Tea Muffins
7 pcs
20 g butter, soft
20 g oil
1 1/4 dl light brown sugar
1 small egg
1 tsp vanilla extract
1.5 dl all-purpose flour
3/4 tsp baking powder
one pinch of salt
0.5 lemon, zest
the content of 2 earl grey tea bags or 3 g loose tea
1 dl quark
Stir together the butter, oil and the sugar until fluffy. Add the egg and vanilla, mix. Add the flour, baking powder, salt, lemon zest, quark and tea. Stir to a smooth batter. Pour the batter into muffin cups. Bake at 175 C for approx. 15 minutes. Let cool. Decorate with powdered sugar mixed with lemon juice. Top with more tea.
Earl Grey Te-Muffins
7 st
20 g smör, mjukt
20 g olja
1 1/4 dl ljust farinsocker
1 litet ägg
1 tsk vaniljextrakt
1,5 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
0.5 citron, skal
1 dl kvarg
innehållet i 2 st earl grey tepåsar eller 3g löste
Rör ihop smör, olja och sockret tills det blir fluffigt. Tillsätt ägg och vanilj, blanda. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt, kvarg, citronskal och te. Rör till en slät smet. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i 175 C i ca. 15 minuter. Låt svalna. Dekorera med florsocker blandat med citronsaft. Toppa med mera te.
0 Comments