Har du bakat med te någon gång? Det har jag, men det var en tid sendan senast. Ta det te du har hemma eller testa med Earl Grey te. För en fräsch smak tillsatte jag även citronskal, vilket ger dessa temuffins en djupare smak. Mycket goda!

Have you ever baked with tea? I have, but it was a while ago. Use the tea you have at home or try Earl Gray tea. For a fresh taste, I also added lemon zest, which gives these tea muffins a deeper flavor. Very good!


Earl Grey Tea Muffins

7 pcs


20 g butter, soft

20 g oil

1 1/4 dl light brown sugar

1 small egg

1 tsp vanilla extract

1.5 dl all-purpose flour

3/4 tsp baking powder

one pinch of salt

0.5 lemon, zest

the content of 2 earl grey tea bags or 3 g loose tea

1 dl quark


Stir together the butter, oil and the sugar until fluffy. Add the egg and vanilla, mix. Add the flour, baking powder, salt, lemon zest, quark and tea. Stir to a smooth batter. Pour the batter into muffin cups. Bake at 175 C for approx. 15 minutes. Let cool. Decorate with powdered sugar mixed with lemon juice. Top with more tea. 



Earl Grey Te-Muffins

7 st


20 g smör, mjukt

20 g olja

1 1/4 dl ljust farinsocker

1 litet ägg

1 tsk vaniljextrakt

1,5 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

en nypa salt

0.5 citron, skal

1 dl kvarg

innehållet i 2 st earl grey tepåsar eller 3g löste


Rör ihop smör, olja och sockret tills det blir fluffigt. Tillsätt ägg och vanilj, blanda. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt, kvarg, citronskal och te. Rör till en slät smet. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i 175 C i ca. 15 minuter. Låt svalna. Dekorera med florsocker blandat med citronsaft. Toppa med mera te.