Saftiga muffins med hallon- och mandelsmak. I några av muffinsen blandade jag även ner chokladbitar :) Choklad funkar alltid, hihi! Ha en fin dag vänner!

Moist muffins with raspberry and almond flavor. In some of the muffins I also added chocolate pieces :) Chocolate always works, hihi! Have a nice day friends!


Almond Raspberry Crumb Muffins

6 pcs


For the crumb topping:

3 tbsp flour

2 tbsp almond flour

2 tbsp sugar

one pinch of salt

30 g cold butter


For the batter:

20 g butter, soft

20 g oil

1 1/4 dl light brown sugar

1 small egg

1 tsp almond extract

1.5 dl all-purpose flour

3/4 tsp baking powder

one pinch of salt

3/4 dl quark

fresh raspberries


First, make the almond streusel topping. Stir together the flour, almond flour, sugar and salt in a bowl. Add the butter and stir into crumbs. Put in the fridge while you make the muffin batter.


Stir together the butter, oil and the sugar until fluffy. Add the egg and almond extract, mix. Add the flour, baking powder, salt, quark and raspberries, stir to a smooth batter. Pour the batter into muffin cups and top with crumb mixture. Bake at 175 C for approx. 15 minutes. Let cool.



Mandel-Hallon Smulmuffins

6 st


Till smulet:

3 msk mjöl

2 msk mandelmjöl

2 msk socker

en nypa salt

30 g kallt smör


Kaka:

20 g smör, mjukt

20 g olja

1 1/4 dl ljust farinsocker

1 litet ägg

1 tsk mandelextrakt

1,5 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

en nypa salt

3/4 dl kvarg

färska hallon


Gör först smulet. Rör ihop mjöl, mandelmjöl, socker och salt i en skål. Tillsätt smöret och rör till smulor. Ställ in i kylen medan du gör muffinssmeten.


Rör ihop smör, olja och sockret tills det blir fluffigt. Tillsätt ägg och mandelextrakt, blanda. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt och kvarg och hallon, rör till en slät smet. Häll smeten i muffinsformar och toppa med smuldegen. Grädda i 175 C i ca. 15 minuter.  Låt svalna.