Här får du ett recept som passar bra till påskfikat. Muffins med smak av mandarin och choklad. Saftiga och goda. Jag tycker att det blir extra saftigt då jag använder både smör och olja i smeten. Istället för mandarinskal kan man använda apelsin eller citron. Ha en fin påskhelg!

Here you get a recipe that goes well with Easter coffee. Muffins with mandarin and chocolate flavor. Moist and good. I think ethey become extra moist when I use both butter and oil in the batter. Instead of mandarin zest, you can use orange or lemon. Have a nice Easter weekend!

 

Orange Chocolate Muffins

7 pcs


20 g butter, soft

20 g oil

1 1/4 dl light brown sugar

1 small egg

1 tsp vanilla extract

1.5 dl all-purpose flour

3/4 tsp baking powder

one pinch of salt

1 dl quark

1 mandarin, zest

1 dl chocolate buttons


Mix together the butter, oil and sugar until it becomes fluffy. Add egg and vanilla, mix. Add flour, baking powder, salt, quark, mandarin zest and chocolate and stir to a smooth batter. Pour the batter into muffin cups. Bake at 175 C for approx. 15 minutes. Let cool.


Stir together the butter, oil and the sugar until fluffy. Add the egg and vanilla, mix. Add the flour, baking powder, salt and creme fraiche and stir to a smooth batter. Pour the batter into a small springform lined with parchment paper. Grate on top almond paste and the sprinkle on the topping. Bake at 175 C for approx. 30 minutes. Let cool.



Mandarin & Chokladmuffins

7 st


20 g smör, mjukt

20 g olja

1 1/4 dl ljust farinsocker

1 litet ägg

1 tsk vaniljextrakt

1,5 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

en nypa salt

1 dl kvarg

1 mandarin, rivet skal

1 dl chokladknappar


Rör ihop smör, olja och sockret tills det blir fluffigt. Tillsätt ägg och vanilj, blanda. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt, kvarg, mandarinskal och choklad och rör till en slät smet. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i 175 C i ca. 15 minuter.  Låt svalna.