Här har vi en godbit med smak av choklad och hallon. En god smakkombination. Det passar även att använda annan sylt som t.ex jordgubbssylt eller körsbärssylt. Ha en bra dag!

Here we have a chocolate and raspberry flavored treat. A good flavor combination. It is also fine to use other jam such as strawberry jam or cherry jam. Have a good day!

Chocolate Raspberry Crumb Squares

65 g butter, melted 

0.5 dl light brown sugar

1 1/4 dl all purpose flour

0.5 dl cocoa powder

one pinch of salt 


2-3 tbsp raspberry jam and raspberries


Preheat oven to 175ºC. Line a 15 cm x 10 cm baking pan with parchment paper.

Stir together the melted butter and sugar. Add flour, cocoa, and salt. Mix until well combined, it will resemble wet sand. 

Press 2/3 of the dough into the lined pan. Spread the jam evenly over the base and add some raspberries. Sprinkle over remaining dough. Bake for about 15 minutes. Remove from the oven and allow to cool completely in the pan. Once cooled, carefully slice into squares. 



Choklad-Hallonsmulrutor


65 g smör, smält

0,5 dl ljust farinsocker

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 dl kakaopulver

en nypa salt


2-3 msk hallonsylt och hallon


Värm ugnen till 175ºC. Klä en ugnsform 15 x 10 cm med bakplåtspapper. Rör ihop det smälta smöret och sockret. Tillsätt mjöl, kakao och salt. Blanda tills det är väl kombinerat, det kommer att likna våt sand.

Tryck ut 2/3 av degen i den klädda formen. Fördela sylten jämnt över botten och lägg på några hallon. Smula över resterande deg. Grädda i ca 15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt i bakformen. Skär sedan försiktigt i rutor.