Chocolate Cake
75 g butter, room temperature
1 1/4 dl sugar
1 large egg
0.5 tsp vanilla extract
1 dl all-purpose flour
3/4 dl cocoa powder
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
0.5 dl sour cream
Decoration:
melted chocolate
chocolate eggs
Preheat your oven to 175 C. Line a baking pan, 20 cm x 15 cm, with parchment paper.
In a bowl, stir together the butter and sugar until light and fluffy. Add the egg and vanilla. Then add flour, cocoa, baking powder, salt and sour cream. Stir until smooth. Spread the batter into the prepared pan. Bake until a toothpick inserted in center comes out clean, about 15-20 minutes. Let cool and then spread on melted chocolate and top with chocolate eggs.
Chokladkaka
75 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl socker
1 stort ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 dl gräddfil
Dekoration:
smält choklad
chokladägg
Värm ugnen till 175 C. Klä en ugnsform, 20 cm x 15 cm, med bakplåtspapper.
I en skål, rör ihop smör och socker tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt ägget och vaniljen. Tillsätt sedan mjöl, kakao, bakpulver, salt och gräddfil. Rör om tills det är slätt. Bred ut smeten i den förberedda formen. Grädda i ca 15-20 minuter. Låt svalna och bred sedan på smält choklad och toppa med chokladägg.
0 Comments