En god kaka om kan dekoreras med chokladägg och passar då perfekt till påskfikat :) En saftig chokladkaka dekorerad med smält choklad. Enkelt och gott!

A delicious cake that can be decorated with chocolate eggs and is perfect for Easter coffee :) A moist chocolate cake decorated with melted chocolate. Simple and tasty!


Chocolate Cake


75 g butter, room temperature

1 1/4 dl sugar

1 large egg

0.5 tsp vanilla extract

1 dl all-purpose flour

3/4 dl cocoa powder

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt

0.5 dl sour cream 


Decoration:

melted chocolate

chocolate eggs


Preheat your oven to 175 C. Line a baking pan, 20 cm x 15 cm, with parchment paper.

In a bowl, stir together the butter and sugar until light and fluffy. Add the egg and vanilla. Then add flour, cocoa, baking powder, salt and sour cream. Stir until smooth. Spread the batter into the prepared pan. Bake until a toothpick inserted in center comes out clean, about 15-20 minutes. Let cool and then spread on melted chocolate and top with chocolate eggs.



Chokladkaka


75 g smör, rumstempererat

1 1/4 dl socker

1 stort ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

1 dl vetemjöl

3/4 dl kakaopulver

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

0,5 dl gräddfil


Dekoration:

smält choklad

chokladägg


Värm ugnen till 175 C. Klä en ugnsform, 20 cm x 15 cm, med bakplåtspapper.

I en skål, rör ihop smör och socker tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt ägget och vaniljen. Tillsätt sedan mjöl, kakao, bakpulver, salt och gräddfil. Rör om tills det är slätt. Bred ut smeten i den förberedda formen. Grädda i ca 15-20 minuter. Låt svalna och bred sedan på smält choklad och toppa med chokladägg.