En saftig kaka med smak av kanelbullor. Kakan innehåller kardemumma, kanel och sedan en ingrediens som gör den lite lyxigare och även en god smak, mandelmassa. Mmm, mycket gott :).

A moist cake with the taste of cinnamon buns. The cake contains cardamom, cinnamon and and then an ingredient that makes it a bit more luxurious and also a good taste, almond paste. Mmm, very good :).


Cinnamon Bun Squares


55 g butter, soft

20 g oil

3/4 dl light brown sugar

1 large egg

0.5 tsp vanilla extract

1 1/4 dl flour

0.5 tsp baking powder

0.5 tsp ground cardamom

one pinch of salt

0.5 dl quark


almond paste, grated


Preheat the oven to 175 C and line a baking pan, 20 cm x 15 cm, with parchment paper. Stir together the butter, oil and sugar until light and fluffy. Add in the egg and vanilla. Stir in the dry ingredients and the quark to a smooth batter. Pour half of the batter into the baking pan and top with grated almond paste, sprinkle on a little sugar and cinnamon. Bake for 20-25 minutes. Let cool.



Kanelbullerutor


55 g smör, mjukt

20 g olja

3/4 dl ljust farinsocker

1 stort ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

1 1/4 dl mjöl

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk mald kardemumma

en nypa salt

0,5 dl kvarg


mandelmassa, riven

ljust farinsocker

kanel


Värm ugnen till 175 C och klä en bakform, 20 cm x 15 cm, med bakplåtspapper. Rör ihop smör, olja och socker tills det blir ljust och pösigt. Tillsätt ägget och vaniljen. Rör ner de torra ingredienserna och kvargen till en slät smet. Häll hälften av smeten i bakformen och toppa med riven mandelmassa, strö på lite socker och kanel. Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna.