Muffins som är så saftiga att de smälter i munnen. De har en djup smak av choklad och bitar av karamellchoklad. Goda så som de är, men vill man lyxa till dem kan man toppa med frosting. Jag gjorde en Rysk smörkräm. Gott :)

Muffins that are so moist they melt in your mouth. They have a deep flavor of chocolate and pieces of caramel chocolate. Good as they are, but if you want to add luxury to them, you can top with frosting. I made a Russian buttercream. Delicious :)

'

Caramel Chocolate Muffins

5 bigger ones


50 g butter, soft

20 g oil

1.5 dl light brown sugar

0.5 tsp vanilla extract

1 large egg

1 dl all-purpose flour

3/4 dl cocoa powder

1 tsp espresso powder, optional

0.5 tsp baking powder

pinch of salt

100 g quark


caramel chocolate


Preheat the oven to 175degrees C.

Beat the butter, oil and sugar together for 2 minutes until light and fluffy. Add the vanilla and egg mixing well. Then, add the rest of the ingredients until everything is fully combined. Do not over-mix. Pour the batter into silicone muffin cups. Top with caramel chocolate pieces. Bake the muffins for about 20 minutes or until a tooth pick inserted comes out clean. Allow them to cool. 



Karamell Chokladmuffins

5 större


50 g smör, mjukt

20 g olja

1,5 dl ljust farinsocker

0,5 tsk vaniljextrakt

1 stort ägg

1 dl vetemjöl

3/4 dl kakaopulver

1 tsk espressopulver, valfritt

0,5 tsk bakpulver

nypa salt

100 g kvarg


karamellchoklad


Värm ugnen till 175 grader C.

Vispa ihop smör, olja och socker i 2 minuter tills det blir ljust och pösigt. Tillsätt vanilj och ägg blanda väl. Tillsätt sedan resten av ingredienserna tills allt är helt blandat. Blanda inte för mycket. Häll smeten i silikonmuffinsformar. Toppa med karamell-chokladbitar. Grädda muffinsen i cirka 20 minuter eller tills en tandpetare som satts in kommer ut ren. Låt dem svalna.