Caramel Chocolate Muffins
5 bigger ones
50 g butter, soft
20 g oil
1.5 dl light brown sugar
0.5 tsp vanilla extract
1 large egg
1 dl all-purpose flour
3/4 dl cocoa powder
1 tsp espresso powder, optional
0.5 tsp baking powder
pinch of salt
100 g quark
caramel chocolate
Preheat the oven to 175degrees C.
Beat the butter, oil and sugar together for 2 minutes until light and fluffy. Add the vanilla and egg mixing well. Then, add the rest of the ingredients until everything is fully combined. Do not over-mix. Pour the batter into silicone muffin cups. Top with caramel chocolate pieces. Bake the muffins for about 20 minutes or until a tooth pick inserted comes out clean. Allow them to cool.
Karamell Chokladmuffins
5 större
50 g smör, mjukt
20 g olja
1,5 dl ljust farinsocker
0,5 tsk vaniljextrakt
1 stort ägg
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakaopulver
1 tsk espressopulver, valfritt
0,5 tsk bakpulver
nypa salt
100 g kvarg
karamellchoklad
Värm ugnen till 175 grader C.
Vispa ihop smör, olja och socker i 2 minuter tills det blir ljust och pösigt. Tillsätt vanilj och ägg blanda väl. Tillsätt sedan resten av ingredienserna tills allt är helt blandat. Blanda inte för mycket. Häll smeten i silikonmuffinsformar. Toppa med karamell-chokladbitar. Grädda muffinsen i cirka 20 minuter eller tills en tandpetare som satts in kommer ut ren. Låt dem svalna.
0 Comments