Choklad- och kaffesmakande kaka med en kexsmörfrosting. Jag gräddade min kaka 15 minuter och då blir det ganska kladdig. För en mindre kladdig kaka baka den cirka 5 minuter längre. God oavsett :) Ha en fin dag!

Chocolate and coffee flavored cake with a cookie butter frosting. I baked my cake for 15 minutes and it gets quite sticky. For a less sticky cake, bake it about 5 minutes longer. Good regardless :) Have a nice day!


Kex-Mockarutor

 

50 g smör, mjukt

1 dl socker

1 stort ägg

1,5 dl vetemjöl

1,5 msk kakaopulver

0,5 tsk bakpulver

0,5 dl starkt kaffe

0,5 tsk vaniljextrakt


Frosting:

100 g lotus biscoff kexsmör

15 g smör, smält

1 msk florsocker 


I en skål blanda ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt sedan mjöl, kakaopulver, bakpulver, kaffe och vaniljextrakt. Rör tills det är slätt. Häll smeten i bakplåtspappersklädd bakform, 20 cm x 18 cm. Grädda i 175 C i ca 15-20 minuter. Låt svalna. 

För frostingen blanda ihop alla ingredienser. Bred försiktigt på kakan. Låt stelna och skär sedan i rutor.



Cookie Mocha Squares

 

50 g butter, soft

1 dl sugar

1 large egg

1.5 dl wheat flour

1.5 tbsp cocoa powder

0.5 tsp baking powder

0.5 dl strong coffee

0.5 tsp vanilla extract


Frosting:

100 g lotus biscoff cookie butter

15 g butter, melted

1 tablespoon icing sugar


In a bowl mix the butter and sugar together. Add the egg and stir well. Then add flour, cocoa powder, baking powder, coffee and vanilla extract. Stir until smooth. Pour the batter into a baking tin lined with baking paper, 20 cm x 18 cm. Bake at 175 C for about 15-20 minutes. Let cool.

For the frosting, mix all the ingredients together. Spread carefully on the cake. Allow to set and then cut into squares.