Kex-Mockarutor
50 g smör, mjukt
1 dl socker
1 stort ägg
1,5 dl vetemjöl
1,5 msk kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl starkt kaffe
0,5 tsk vaniljextrakt
Frosting:
100 g lotus biscoff kexsmör
15 g smör, smält
1 msk florsocker
I en skål blanda ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt sedan mjöl, kakaopulver, bakpulver, kaffe och vaniljextrakt. Rör tills det är slätt. Häll smeten i bakplåtspappersklädd bakform, 20 cm x 18 cm. Grädda i 175 C i ca 15-20 minuter. Låt svalna.
För frostingen blanda ihop alla ingredienser. Bred försiktigt på kakan. Låt stelna och skär sedan i rutor.
Cookie Mocha Squares
50 g butter, soft
1 dl sugar
1 large egg
1.5 dl wheat flour
1.5 tbsp cocoa powder
0.5 tsp baking powder
0.5 dl strong coffee
0.5 tsp vanilla extract
Frosting:
100 g lotus biscoff cookie butter
15 g butter, melted
1 tablespoon icing sugar
In a bowl mix the butter and sugar together. Add the egg and stir well. Then add flour, cocoa powder, baking powder, coffee and vanilla extract. Stir until smooth. Pour the batter into a baking tin lined with baking paper, 20 cm x 18 cm. Bake at 175 C for about 15-20 minutes. Let cool.
For the frosting, mix all the ingredients together. Spread carefully on the cake. Allow to set and then cut into squares.
1 Comments
Den ser ut att vara perfekt kladdig efter min smak!
ReplyDelete