Chokladcookies rullade i florsocker som gör att de påminner om snöbollar. Passande såhär i vintertider. Även om snön lyser med sin frånvaro här i Holland kan man njuta av dessa snöbolls cookies :) Man behöver inte rulla dem i florsocker, man kan äta dem som de är eller varför inte rulla dem i kakaopulver eller i lakritspulver. 

Chocolate cookies rolled in powdered sugar that make them resemble snowballs. Appropriate now in winter times. Even if we don't have any snow here in Holland, we can enjoy these snowball cookies instead :) You don't have to roll them in powdered sugar, you can eat them as they are or why not roll them in cocoa powder or licorice powder.


Chocolate Snowball Cookies


100 g butter, soft

0.5 dl powdered sugar

2 tbsp cocoa powder

0.5 tsp vanilla extract

2.5 dl wheat flour 

one pinch of salt

0.5 dl chocolate chips or chopped chocolate 

powdered sugar for rolling 


Stir together the butter, sugar, cocoa and vanilla until creamy. Add flour and salt and mix until the dough comes together. Stir in the chocolate. Shape the dough into balls and place them on a baking sheet lined with parchment paper. Bake the cookies for 7-10 minutes until the tops are no longer glossy. Remove from the oven and let cool for 5 minutes. Roll each cookie in powdered sugar until coated. Let cool completely. Re-roll the cookies if needed.



Choklad Snöbolls Cookies


100 g smör, mjukt

0,5 dl florsocker

2 msk kakaopulver

0,5 tsk vaniljextrakt

2,5 dl vetemjöl

en nypa salt

0,5 dl chokladchips eller hackad choklad

florsocker 


Rör ihop smör, socker, kakao och vanilj tills det blir krämigt. Tillsätt mjöl och salt och blanda tills degen går ihop. Rör ner chokladen. Forma degen till bollar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna i 7-10 minuter tills topparna inte längre är glansiga. Ta ut ur ugnen och låt svalna i 5 minuter. Rulla varje kaka i florsocker tills de är täckta. Låt svalna helt. Rulla om kakorna om det behövs.