Dessa småkakor har blivit mina favoriter och jag bakar dem ofta och varierar smaksättning. Denna gång blandande jag i romextrakt och oj så gott det blev. Rom tillsammans med choklad är en god smakkombination. Har du inte redan testat dessa, kan jag verkligen rekommendera att baka dem :) Ha en bra dag!

These cookies have become my favorites and I bake them often and vary the flavoring. This time I mixed in rum extract and oh how good it turned out. Rum together with chocolate is a good flavor combination. If you haven't already tried these, I can really recommend baking them :) Have a great day!


Chocolate Rum Cookies

8 st


100 g butter, soft

0.5 dl powdered sugar

2 tbsp cocoa powder

0.5 tsp vanilla extract

1 tsp rum extrakt

2.5 dl wheat flour 

one pinch of salt


Stir together the butter, sugar, cocoa, vanilla and rum until creamy. Add flour and salt and mix until the dough comes together. Shape the dough into balls and place them on a baking sheet lined with parchment paper. Bake the cookies for 7-10 minutes until the tops are no longer glossy. Remove from the oven and let cool. 



Choklad Romkakor

8 st


100 g smör, mjukt

0,5 dl florsocker

2 msk kakaopulver

0,5 tsk vaniljextrakt

1 tsk romextrakt

2,5 dl vetemjöl

en nypa salt


Rör ihop smör, socker, kakao, vanilj och rom tills det blir krämigt. Tillsätt mjöl och salt och blanda tills degen går ihop. Forma degen till bollar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna i 7-10 minuter tills topparna inte längre är glansiga. Låt svalna helt.