Chocolate Cinnamon Cake
65 g butter, room temperature
1 1/4 dl light brown sugar
1 egg, room temperature
1 dl all-purpose flour
0.5 dl cocoa powder
1 tsp ground cinnamon
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
0.5 dl quark
0.5 tsp vanilla extract
Topping:
3/4 tbsp light brown sugar
1/4 tsp ground cinnamon
one pinch of ground ginger
one pinch of ground cloves
In a bowl stir together the butter and sugar until creamy. Then add the egg and stir well. Add the flour, cocoa powder, cinnamon, baking powder, salt, quark and vanilla and blend to a smooth batter. Pour the batter into a greased and floured loaf pan. Stir together the ingredients fpr the topping and sprinkle it over the batter. Bake in 175 C oven for approximately 20 minutes. Let cool.
Chokladkanelkaka
65 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl ljust farinsocker
1 ägg, rumstempererat
1 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
1 tsk mald kanel
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 dl kvarg
0,5 tsk vaniljextrakt
Topping:
3/4 msk ljust farinsocker
1/4 tsk mald kanel
en nypa mald ingefära
en nypa mald kryddnejlika
I en skål rör ihop smör och socker tills det blir krämigt. Tillsätt sedan ägget och rör om väl. Tillsätt mjöl, kakaopulver, kanel, bakpulver, salt, kvarg och vanilj, blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord och mjölad brödform. Rör ihop ingredienserna till toppingen och strö den över smeten. Grädda i 175 C ugn i ca 20 minuter. Låt svalna.
2 Comments
Den ser jättegod ut! Och god fortsättning!
ReplyDeleteTack vännen och detsamma till dig!
Delete