Vanilla Chocolate Crumb Cake
Crumb topping
25 g butter, soft
3/4-1 dl flour
1/4 dl light brown sugar
1 tbsp cocoa
one pinch of salt
Cake
50 g butter, soft
1 dl granulated sugar
1 egg
1.5 dl flour
1 tsp baking powder
2.5 tbsp quark
0.5 tsp vanilla
one pinch salt
Pre-heat oven to 175°. Line a baking pan, 15 cm, with parchment paper.
In a bowl stir together the ingredients for the topping.
For the cake, stir together butter and sugar. Add the egg and stir well.
Add the flour, baking powder, quark, vanilla and salt. Stir until mixed. Spread the batter in the prepared baking pan and cover with crumb topping. Bake for approximately 30 minutes. Let cool.
Vanilj-Chokladsmulkaka
Smultopping:
25 g smör, mjukt
3/4-1 dl mjöl
1/4 dl ljust farinsocker
1 msk kakao
en nypa salt
Kaka
50 g smör, mjukt
1 dl ljust farinsocker
1 ägg
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2,5 msk kvarg
0,5 tsk vanilj
en nypa salt
Värm ugnen till 175°. Klä en bakform, 15 cm, med bakplåtspapper. Rör ihop ingredienserna till toppingen i en skål.
För kakan, rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt mjöl, bakpulver, kvarg, vanilj och salt. Rör om tills allt är blandat. Bred ut smeten i den förberedda bakformen och täck med smultoppingen. Grädda i cirka 30 minuter. Låt svalna.
0 Comments