Risgrynsgröt
4-6 portioner
2,5 dl grötris
5 dl vatten
1 nypa salt
1 msk smör
8-10 dl mjölk
Lägg grötris, vatten och salt i en stor kastrull och koka i 10 min. Tillsätt smör och 8 dl mjölk och låt koka upp. Ta kastrullen bort från värmen och ställ åt sidan och låt svälla i 6-8 timmar, t.ex. över natten. Efter 6-8 h rör om i gröten och värm gröten innan servering. Tillsätt mera mjölk vid behov.
Rice Pudding
4-6 portions
2.5 dl porridge rice
5 dl water
1 pinch of salt
1 tbsp butter
8-10 dl milk of choice
Add porridge rice, water and salt in a large saucepan and cook for 10 minutes. Add the butter and 8 dl milk and bring to boil. Remove the saucepan from the heat and set aside and leave to swell for 6-8 hours, for example, overnight. After 6-8 h stir the porridge and heat the porridge before serving. Add more milk if needed.
0 Comments