Så här års är det risgrynsgröt som gäller :) Havregrynsgröt i all ära, men den äter man annars resterande del av året. Jag gillar en riktigt krämig risgrynsgröt, så använd gärna en fullfet mjölk eller lättmjölk tillsammans med grädde som man kan blanda i mot slutet. Så gott!

This time of year I eat rice pudding for breakfast :) Oatmeal in all its glory, but you eat it otherwise the rest of the year. I like a really creamy rice pudding, so feel free to use a full-fat milk or skimmed milk together with cream that you can mix in towards the end. So good!


Risgrynsgröt 

4-6 portioner


2,5 dl grötris

5 dl vatten

1 nypa salt

1 msk smör

8-10 dl mjölk


Lägg grötris, vatten och salt i en stor kastrull och koka i 10 min. Tillsätt smör och 8 dl mjölk och låt koka upp. Ta kastrullen bort från värmen och ställ åt sidan och låt svälla i 6-8 timmar, t.ex. över natten. Efter 6-8 h rör om i gröten och värm gröten innan servering. Tillsätt mera mjölk vid behov.



Rice Pudding

4-6 portions


2.5 dl porridge rice

5 dl water

1 pinch of salt

1 tbsp butter

8-10 dl milk of choice


Add porridge rice, water and salt in a large saucepan and cook for 10 minutes. Add the butter and 8 dl milk and bring to boil. Remove the saucepan from the heat and set aside and leave to swell for 6-8 hours, for example, overnight. After 6-8 h stir the porridge and heat the porridge before serving. Add more milk if needed.