Gingerbread Brownies
55 g butter, melted
20 g oil
1 1/4 dl light brown sugar
1 large egg, room temperature
0.5 tbsp dark syrup
0.5 tsp vanilla extract
2 dl all-purpose flour
1.5 tsp cinnamon
3/4 tsp ground ginger
0.5 tsk ground cloves
0.5 tsk ground nutmeg
1/4 tsp baking powder
one pinch of salt
Preheat oven to 175°C. Line a 20 cm x 18 cm cm baking dish with parchment paper.
In a bowl, combine butter, oil and sugar. Mix in the egg, syrup and vanilla. Add the flour, spices, baking powder and salt. Stir until completely combined. Spread the batter into the baking pan. Bake for 20-25 minutes, or until the edges are set and the center is almost set. Allow to cool completely.
Pepparkaks-Brownies
55 g smör, smält
20 g olja
1 1/4 dl ljust farinsocker
1 stort ägg, rumstempererat
0,5 msk mörk sirap
0,5 tsk vaniljextrakt
2 dl vetemjöl
1,5 tsk kanel
3/4 tsk mald ingefära
0,5 tsk mald kryddnejlika
0,5 tsk mald muskotnöt
1/4 tsk bakpulver
en nypa salt
Värm ugnen till 175°C. Klä en 20 cm x 18 cm bakform med med bakplåtspapper.
I en skål, blanda smör, olja och socker. Blanda i ägg, sirap och vanilj. Tillsätt mjöl, kryddor, bakpulver och salt. Rör om tills allt är blandat. Fördela smeten jämnt i bakformen. Grädda i 20-25 minuter, eller tills kanterna stelnat och mitten nästan stelnat. Låt sedan svalna helt.
0 Comments