ca. 500 g grönsaker, broccoli, blomkål, morot, paprika
1 röd lök, hackad
15 cm purjolök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1-2 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
1 msk senap
3 dl vegetarisk buljong
2 dl rött vin
150 g vegetariska grytbitar
salt
svartpeppar
persilja
Värm en kastrull med olja. Stek lök och vitlök en kort stund och blanda sedan i grönsakerna, vetemjöl, tomatpuré och senap. Tillsätt buljong, rött vin och låt sjuda i 15 minuter. Blanda i grytbitar och krydda. Koka tills grönsakerna är mjuka. Servera med kokt ris eller potatismos.
Vegetarian Stew with Red Wine
approx. 500 g vegetables, broccoli, cauliflower, carrot, pepper…
1 red onion, chopped
15 cm leek, chopped
1 garlic clove, chopped
1-2 tbsp wheat flour
2 tbsp tomato puree
1 tbsp mustard
3 dl vegetarian broth
2 dl red wine
150 g vegetarian stew pieces
salt
black pepper
parsley
Heat a pan with oil. Fry the onion and garlic briefly and then mix in the vegetables, wheat flour, tomato puree and mustard. Add broth, red wine and let simmer for 15 minutes. Mix in stew pieces and season to taste. Cook until the vegetables are soft. Serve with boiled rice or mashed potatoes.
0 Comments