Coffee Chocolate Cookies
20 pcs
1 tbsp instant espresso powder
10 ml boiling water
150 g butter, room temperature
1 dl powdered sugar
0.5 tsp vanilla
one pinch of salt
one pinch of cinnamon
3 dl all purpose flour
80 g dark chocolate chips
Mix the espresso into the boiling water and set aside to cool.
Stir together the butter and sugar. Add vanilla, salt, cinnamon and espresso. Add the flour and mix until incorporated. Add the chocolate and mix until evenly distributed. Roll the dough to a 0.5 cm thick disk between two pieces of parchment paper. Place the disk in the fridge for 2 hours. When ready to bake, preheat the oven to 160 degrees C. Cut the dough with a circle cookie cutter and place the rounds of dough on the parchment paper. Bake the cookies for 13-15 minutes until they have a slight color and are slightly firm to the touch. Let cool.
Kaffechokladkakor
ca 20 st
1 msk snabb-espressopulver
10 ml kokande vatten
150 g smör, rumstempererat
1 dl strösocker
0,5 tsk vanilj
en nypa salt
en nypa kanel
3 dl vetemjöl
80 g mörk chokladbitar
Blanda espresson i det kokande vattnet och ställ åt sidan för att svalna.
Rör ihop smör och socker. Tillsätt vanilj, salt, kanel och espresso. Tillsätt mjölet och blanda tills det är blandat. Tillsätt chokladen och blanda tills det är jämnt fördelat. Rulla degen till en 0,5 cm tjock skiva mellan två bitar bakplåtspapper. Ställ den i kylen i 2 timmar. När du är redo att baka, värm ugnen till 160 grader C. Skär degen med en cirkelkaksform och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna i 13-15 minuter tills de fått lite färg och är lite fasta vid beröring. Låt svalna helt.
0 Comments