Goda småkakor som passar bra till eftermiddagskaffet och dessa har en smak av mörk choklad och kaffe. Så goda om du frågar mig :) Vill man inte ta ut kakor med en kakform går det också att rulla dem till bollar och platta till den en aning. Men jag tycker att de blir så fina så här. Ha en bra dag!

Good cookies that go well with the afternoon coffee and these have a taste of dark chocolate and coffee. Very good if you ask me :) If you don't want to take out cookies with a cookie cutter, you can also roll them into balls and flatten them a bit. But I think they turn out so nice like this. Have a good day!


Coffee Chocolate Cookies

20 pcs


1 tbsp instant espresso powder

10 ml boiling water

150 g butter, room temperature 

1 dl powdered sugar

0.5 tsp vanilla

one pinch of salt

one pinch of cinnamon

3 dl all purpose flour

80 g dark chocolate chips


Mix the espresso into the boiling water and set aside to cool.

Stir together the butter and sugar. Add vanilla, salt, cinnamon and espresso. Add the flour and mix until incorporated. Add the chocolate and mix until evenly distributed. Roll the dough to a 0.5 cm thick disk between two pieces of parchment paper. Place the disk in the fridge for 2 hours. When ready to bake, preheat the oven to 160 degrees C. Cut the dough with a circle cookie cutter and place the rounds of dough on the parchment paper. Bake the cookies for 13-15 minutes until they have a slight color and are slightly firm to the touch. Let cool.



Kaffechokladkakor

ca 20 st


1 msk snabb-espressopulver

10 ml kokande vatten

150 g smör, rumstempererat

1 dl strösocker

0,5 tsk vanilj

en nypa salt

en nypa kanel

3 dl vetemjöl

80 g mörk chokladbitar


Blanda espresson i det kokande vattnet och ställ åt sidan för att svalna.

Rör ihop smör och socker. Tillsätt vanilj, salt, kanel och espresso. Tillsätt mjölet och blanda tills det är blandat. Tillsätt chokladen och blanda tills det är jämnt fördelat. Rulla degen till en 0,5 cm tjock skiva mellan två bitar bakplåtspapper. Ställ den i kylen i 2 timmar. När du är redo att baka, värm ugnen till 160 grader C. Skär degen med en cirkelkaksform och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna i 13-15 minuter tills de fått lite färg och är lite fasta vid beröring. Låt svalna helt.