Kan man ha för många recept på smuldegspajer? Nej, jag tror inte det :) Jag har bakat så många den senaste tiden, med olika bär och lite olika fyllningar. Kan inte få nog, haha. Så här är ett till recept på en otroligt god kaka med hallon och smuldeg. Servera gärna glass eller vaniljsås till. 

Can you have too many recipes for crumb pies? No, I don't think so :) I've baked so many lately, with different berries and slightly different fillings. Can't get enough, haha. So here is another recipe for an incredibly good cake with raspberries and shortcrust pastry. Serve with ice cream or custard.


Raspberry Crumb Pie


Crust and Crump Topping:

50 g butter

0.5 dl sugar

1 1/4 dl all purpose flour

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt


Filling:

1.5 dl raspberries

1 tbsp sugar

1 tbsp flour

1 tsp lemon juice


raspberry jam


Preheat oven to 175 degrees C.  Line a small baking pan with parchment paper.

In a bowl, combine the crust ingredients. Set aside 0,5 dl of the mixture for later. Press remaining mixture into bottom of the prepared baking pan. Spread on a thin layer of raspberry jam. In another bowl combine the raspberries, flour, sugar and lemon juice. Spoon over the raspberry filling. Sprinkle remaining crumbs over top of raspberry filling.  Bake at for 25-30 minutes or until top is golden brown.



Hallonsmulpaj


Botten och smultopping:

50 g smör

0,5 dl socker

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


Fyllning:

1,5 dl hallon

1 msk socker

1 msk mjöl

1 tsk citronsaft


hallonsylt


Värm ugnen till 175 grader C. Klä en liten bakform med bakplåtspapper.

Blanda ingredienserna till botten i en skål. Lägg åt sidan 0,5 dl av blandningen till senare. Tryck ut resterande blandning i botten av den förberedda bakformen och bred på ett tunt lager av hallonsylt. I en annan skål blanda hallon, mjöl, socker och citronsaft. Skeda hallonfyllningen på sylten. Strö resterande smuldeg över hallonfyllningen. Grädda i 25-30 minuter eller tills toppen är gyllenbrun.