En kaka med päronmos som är så god. Den blev saftig och lite kladdig av moset. Servera gärna kakan med vaniljsås, så gott! 

A cake with pear sauce that is so good. It became moist and a little sticky from the pear sauce. Feel free to serve the cake with custard, so delicious! 


Päronmoskaka


75 g smör, rumsvarmt

3/4 dl ljust farinsocker

1 ägg

1,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljsocker

1 dl päronmos

kanel


Rör smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda sedan ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper, (men lämna lite smet som man sätter ovanpå päronmoset). Bred på moset och sedan klickar av den sparade smeten.

Grädda i 175 grader ca 35-40 minuter. Låt svalna och server gärna med vaniljsås. 



Pear Sauce Cake


75 g butter, room temperature

3/4 dl light brown sugar

1 egg

1.5 dl wheat flour

1 tsp baking powder

0.5 tsp vanilla sugar

1 dl pear sauce

cinnamon


Stir butter and sugar until fluffy. Add the egg and mix well. Then mix in wheat flour, baking powder and vanilla sugar. Spread the batter in a baking form lined with parchment paper, (but leave some batter that you put on top of the pear sauce). Spread on the sauce and then dollop on the saved batter. Bake at 175 degrees for about 35-40 minutes. Allow to cool and serve with vanilla sauce.