En god soppa gjord på zucchini och bönor. Bönorna gör soppan mättande och krämig. Jag blandade även i färskost med smak av vitlök och örter. Enkelt, billigt och gott!

A good soup made with zucchini and beans. The beans make the soup filling and creamy. I also mixed in cream cheese flavored with garlic and herbs. Simple, cheap and tasty!


Zucchini Soup


1 tbsp olive oil

1 red onion, chopped

2 cloves of garlic, minced

2 medium sized zucchinis, cut in large chunks

approx. 5 dl vegetable broth

salt

black pepper

1 can cannellini beans, rinsed and drained

1 dl cream cheese, herbs & garlic

 

In a saucepan, heat the olive oil over medium heat. Add the onion and and garlic, sauté until tender, about 3-4 minutes. Add the zucchini, broth, salt and pepper. Let simmer for 15  minutes, or until the zucchini is tender. Stir in the beans. Use an immersion blender to blend the soup until smooth. Stir in the cream cheese and taste and add additional salt, pepper, if necessary.



Zucchinisoppa


1 msk olivolja

1 rödlök, hackad

2 vitlöksklyftor, hackade

2 medelstora zucchinis, skurna i stora bitar

ca. 5 dl grönsaksbuljong

salt

svartpeppar

1 burk cannellinibönor, sköljda och avrunna

1 dl färskost, örter & vitlök

 

Värm olivoljan på medelvärme i en kastrull. Tillsätt löken och vitlöken, fräs tills den är mjuk, ca 3-4 minuter. Tillsätt zucchini, buljong, salt och peppar. Låt puttra i 15 minuter, eller tills zucchinin är mjuk. Rör ner bönorna. Använd en stavmixer för att mixa soppan tills den är slät. Rör ner färskosten och smaka av och tillsätt eventuellt ytterligare salt, peppar.