Grönsakspannkaka
1 tsk olivolja
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
150 g zucchini, grovt riven
100 g carrot, grovt riven
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk torkad dill
1 dl mjölk
1 stort ägg
1 msk olivolja
50 g riven parmesanost
3 körsbärstomater, kvartad
en liten bit paprika, skivad
Värm ugnen till 175°C. Smörj en ugnsform (20 cm x 15 cm) lätt med olivolja.
Värm olja i en stekpanna. Stek löken och vitlöken i 1-2 minuter. Tillsätt morot och zucchini och fräs i några minuter. Krydda med salt och peppar efter smak.
Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt och dill i en skål. Tillsätt mjölk, ägg, olja och blanda. Häll ner grönsaksblandningen och osten. Häll blandningen i ugnsformen och toppa med tomater och paprika. Strö över riven parmesan och grädda i 35-40 minuter eller tills toppen är gyllenbrun.
Vegetable Oven Pancake
1 tsp olive oil
1 red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
150 g zucchini, coarsely grated
100 g carrot, coarsely grated
1 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp salt
1 tsp dried dill
1 dl milk
1 large egg
1 tbsp olive oil
50 g grated parmesan cheese
3 cherry tomatoes, quartered
a small piece of bell pepper, sliced
Heat the oven to 175°C. Grease a baking dish (20 cm x 15 cm) lightly with olive oil.
Heat oil in a frying pan. Fry the onion and garlic for 1-2 minutes. Add the carrot and zucchini and fry for a few minutes. Season with salt and pepper to taste.
Mix together the flour, baking powder, salt and dill in a bowl. Add milk, egg, oil and mix. Pour in the vegetable mixture and the cheese. Pour the mixture into the baking dish and top with tomatoes and bell pepper. Sprinkle with grated parmesan and bake for 35-40 minutes or until the top is golden brown.
0 Comments