Knapriga, småsega cookies med mycket smak av choklad. Dessa är veganska, men om du vill kan du baka dem med vanligt smör. Mycket goda och enkla att baka. 

Crunchy, slightly chewy cookies with a lot of chocolate flavor. These are vegan, but if you want you can bake them with regular butter. Very tasty and easy to bake.


Vegan Chocolate Cookies

9 pcs


60 g vegan butter

1 dl light brown sugar

1 tsp vanilla extract

1 tbsp non-dairy milk

1 dl all-purpose flour

0.5 dl cocoa powder

1 tsp coffee granules

one pinch of salt

0.5 tsp baking powder

1 dl vegan chocolate chips


Preheat oven to 175°C. Line a baking sheet with parchment paper.

Cream together the butter and sugar. Mix in the vanilla, milk, flour, cocoa powder, coffee granules, baking powder and salt. If the batter is dry to roll into balls, add some more milk. Fold in the chocolate chips. Roll the dough into balls and place on the baking sheet, leave space between the balls. Bake for 10-12 minutes, or until the cookies have spread out and are crackled on top. Let cool. 



Veganska Chokladkakor

9 st


60 g veganskt smör

1 dl ljust farinsocker

1 tsk vaniljextrakt

1 msk växtbaserad mjölk

1 dl vetemjöl

0,5 dl kakaopulver

1 tsk kaffegranulat

en nypa salt

0,5 tsk bakpulver

1 dl veganska chokladchips


Värm ugnen till 175°C. Klä en plåt med bakplåtspapper.

Rör ihop smör och socker. Blanda i vanilj, mjölk, mjöl, kakaopulver, kaffegranulat, bakpulver och salt. Om smeten är torr att rulla till bollar, tillsätt lite mer mjölk. Vänd ner chokladbitarna. Rulla degen till bollar och lägg på plåten, lämna mellanrum mellan bollarna. Grädda i 10-12 minuter, eller tills kakorna har flutit ut och är spräckliga ovanpå. Låt svalna.